• DOLAR 32.481
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2433.669
  • ...
Mardin`de elektrik trafosuna roketatarlı saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Edinilen bilgilere göre, Mardin-Diyarbakır karayolunun 137. kilometresinde bulunan TEİAŞ'a ait Mardin 2 Elektrik Trafo Merkezi roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Gece yarısı saat 00.35 sıralarında yapılan saldırıda, can kaybı yaşanmazken, trafonun bir kısmında arıza meydana geldi. Saldırı sonrası bölgeye çok sayıda Jandarma Özel Harekât timleri sevk edilerek, operasyon başlatıldı.

Öte yandan, Mardin Valiliği de olay ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Valilik açıklamasında şu ifadelere verildi; “01.08.2015 Günü Saat: 00.35 sıralarında Mardin - Diyarbakır yolu 13. Km üzerinde bulunan Dicle EDAŞ`a ait elektrik dağıtım trafosuna bölücü terör örgütleri tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş edilmiştir. Yapılan saldırılar sonucu trafonun bir kısmında arızalar meydana gelmiştir. Söz konusu trafoda 2 Özel Güvenlik görevlisi ve 1 işçi bulunmakta olup olayla ilgili görevli personelde herhangi bir yaralanma ve can kaybı yaşanmamıştır. Olay sonrası bölgeye JÖH ve Komando timi sevk edilmiş olup olayla ilgili araştırmalar ve çalışmalar devam etmektedir.” (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir