• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.574
  • ...
Kılıçdaroğlu: AK Parti ile olmazsa üzülürüm
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu,  AK Parti ile koalisyon görüşmeleri konusunda yaptığı açıklamada,  “Türkiye`nin çıkarları için her türlü ödünü vermeye hazırız. AK Parti ile koalisyon kuramazsak üzülürüm. Kurulacak koalisyon eğer Türkiye`ye önemli bir sıçrama yaptıracaksa, kısa vadeli oy kaybı yaşamaya razıyız” dedi.

Kılıçdaroğlu, AK Parti ile koalisyon kurmanın CHP`ye oy kaybettireceği yorumlarına yönelik ne düşündüğü yönündeki soruya, ''Biz Türkiye`nin çıkarları için her türlü ödünü vermeye hazırız. Yeter ki Türkiye kazansın. Kurulacak koalisyon eğer Türkiye`ye önemli bir sıçrama yaptıracaksa, kısa vadeli oy kaybı yaşamaya razıyız. Uzun vadede böyle bir koalisyon öncelikle Türkiye`ye kazandırır. Sonunda aklıselim galip gelir, toplum bizim yaptığımız fedakârlığı dikkate alır. Dolayısıyla, uzun vadede partimizin yaptıklarının değeri anlaşılır.'' diye cevap verdi.

''ÜZÜLÜRÜM''
AK Parti ile görüşmeler olumsuz sonuçlanırsa, yani koalisyon kuramazsanız üzülür müsünüz? şeklindeki soruya ise Kılıçdaroğlu, ''Elbette üzülürüm. Ama şunu anımsatmak isterim ki, biz koalisyon konusunda kendi düşüncelerimizi samimi olarak, açıklıkla ortaya koyduk.'' dedi. (Hürriyet)

Bu haberler de ilginizi çekebilir