• DOLAR 32.502
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2429.585
  • ...
Türkiye genelinde bugün havalar nasıl olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz, Ankara, İstanbul'un kuzey ve batısı, Kırklareli'nin kuzeyi, Kocaeli, Sakarya, Muğla ve Aydın'ın iç kesimleri, Rize, Gümüşhane, Artvin ve Trabzon'un iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra Samsun ve Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, Akdeniz kıyılarında mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile zamanla doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve batısı ile Kuzey ve Orta Ege'de kuzeydoğu, yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak eseceği tahmin ediliyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Kırklareli'nin kuzeyi, İstanbul'un kuzey ve batı kesimleri ile Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, zamanla güney kesimlerin parçalı bulutlu, Muğla ve Aydın'ın iç kesimleri ile Denizli çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölgenin güney ve doğusu ile Ankara ve Çankırı çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Giresun ve Trabzon'un iç kesimleri, Rize, Gümüşhane ve Artvin çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra Samsun ve Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu, kuzeydoğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kars ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Çok bulutlu yer yer sağanak yağışlı 24/32

Ankara: Çok bulutlu 22/34

İzmir: Parçalı bulutlu 24/35

Adana: Az bulutlu ve açık 25/35

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık –sıcak 19/40

Batman: Az bulutlu ve açık –sıcak 21/41

Van: Az bulutlu ve açık 15/32 (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir