• DOLAR 32.331
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2298.727
  • ...

Bursa, Türkiye ve dünya ekonomilerinde yaşanan son gelişmeler doğrultusunda bilgiler veren BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, şiddet olayları ile ekonominin sekteye uğradığını belirtti.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Ekonomide güven ve beklentilerin oldukça düşük seviyelerde bulunduğu bir dönemde ortaya çıkan terör olaylarının ekonominin yeniden ivme kazanmasını olumsuz etkilediğini” söyledi.

Burkay, Türkiye ekonomisinde 7 Haziran`da yapılan genel seçimin etkileri sürdüğünü belirterek, “Uzun vadeli ve reformlara odaklanmış bir hükümetin kurulmasıyla ötelenen yatırımların ve tüketimin artması bekleniyor. Ekonomide güven ve beklentilerin oldukça düşük seviyelerde bulunduğu bir dönemde ortaya çıkan terör olayları ise ekonominin yeniden ivme kazanmasını olumsuz etkiliyor” dedi.

“Bursa dünyadaki gelişmelerden doğrudan etkileniyor”

Başkan Burkay, Bursa`nın ülke ekonomisinin dışarı açılan kapısı konumunda bulunduğunu ifade ederek, “Ülkemizde ve dünya ekonomisinde yaşanan gelişmeler, Bursa`daki firmalarımızı da doğrudan etkiliyor. Türkiye`nin en büyük ticaret ve sanayi odası olarak üyelerimizin faaliyetlerinde ve yatırım planlarında yol gösterici nitelik taşıyan çalışmalarımızı önümüzdeki aylarda da sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. (Veysi Siyah - İLKHA)