• DOLAR 32.584
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2431.42
  • ...
Van`da şiddetli çatışma:3 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'ın Çatak ilçe merkezinde bulunan Çatak Emniyet Amirliği ve Jandarma Komutanlığı'na PKK`lılar tarafından uzun namlulu silahlar ve patlayıcılarla  saldırı düzenledi.

Van Merkeze 86 kilometre uzaklıkta bulunan Çatak ilçesinde PKK`liler ile güvenlik güçleri arasında dün saat 20.10 sıralarında başlayan şiddetli çatışmalar devam ediyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Hacıbekir Askeri Kışlasına, PKK`lılar tarafından atılan el bombasının büyük bir gürültüyle patlamasının ardından, Polis ve askerlerin saldırıya karşılık verdiği ve çalışmaların yer yer devam ettiği belirtildi.

Askeri Kışlaya çok sayıda araç ve bir ambulansın girdiği görüldü. Alınan ilk bilgilere göre çatışmada 2 astsubayın yaralandığı ve ambulansla hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

İlke Haber Ajansı`na telefonla ulaşan bir vatandaş evlerinden çıkamadıklarını, çok yoğun silah seslerinin geldiğini, saldırının Çatak Emniyet Amirliği ve Jandarma Komutanlığı'na yönelik olduğunu söyledi. Saldırının başlamasıyla birlikte ilçe semalarında helikopter hareketliliği de göze çarpıyor.

Öte yandan Çatak Emniyet Müdürlüğü karşısında bulunan bir oto yıkama dükkanında çalışan Selim Kıpçak adlı gencin ayağına isabet eden mermiyle yaralandığı ve Çatak Devlet Hastanesine kaldırıldığı da gelen bilgiler arasında. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir