• DOLAR 32.426
  • EURO 35.857
  • ALTIN 2325.988
  • ...
Yol Kesen PKK`liler 70 yolcuyu rehin aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Alınan bilgiye göre, bir grup PKK'li gece saatlerinde Kars- Erzurum- Iğdır karayolunu bir taraftan hendek kazarak diğer taraftan da bomba patlatarak çift taraflı olarak ulaşıma kapattı. PKK'liler, arada kalan Kağızman Belediyesine ait yolcu otobüsü ve diğer araçlardaki yaklaşık 70 kişiyi rehin aldı. Güvenlik güçleri kapalı güzergaha seyreden araçları durdururken Karakurt mevkisinde rehin kaldıkları belirtilen yolcuların kurtarılması için operasyon başlatıldı.

Geçtiğimiz günlerde Kağızman`da 13 aracı ateşe veren teröristlerin araçları yakması ihtimaline karşı Kars ve civar illerden çok sayıda itfaiye ekibi bölgeye sevk edildi.

Çıkan çatışma iki PKK'li öldürüldü

Van'ın Çatak İlçesi'nde bir grup PKK'li tarafından İlçe Jandarma Komutanlığı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.
Çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 2 PKK'li ölü olarak ele geçirilirken, bir kişi de ayağından yaralandı.

Saldırı, saat 20.30 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan İlçe Jandarma Komutanlı'ğı ile yaklaşık 1 kilometre uzağında bulunan Adnan Menderes Mahallesi'nde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne eş zamanlı olarak yapıldı. Roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıya nöbetteki asker ve polisler tarafından anında karşılık verildi. İlçe merkezinde çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 2 PKK'lı ölü ele geçirilirken, bir kişi de ayağından hafif şekilde yaralandı.

Operasyon başlatıldı

Jandarma karakolu ve emniyet müdürlüğüne saldırının ardından hava destekli operasyon başlatıldı. Karanlıktan yararlanıp kaçmaya çalışan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için kobra helikopterlerin desteği ile başlatılan operasyon devam ediyor.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir