• DOLAR 32.315
  • EURO 35.118
  • ALTIN 2291.07
  • ...
Adana`da CMK ve adli yardımdan 20 bin kişi yararlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, son 15 yılda ekonomik durumu iyi olmayan 20 bin kişinin adli yardım müessesesi ile CMK servisinden yararlandığını söyledi.

CMK ve adli yardımın amacı hakkında da bilgi veren Baro Başkanı Çıtırık, bireylerin hak arama özgürlüklerinin önündeki engeli aşmasını sağlamak ve hak arama özgürlüğünün kullanılmasında eşitliğin sağlanması için avukatlık ücretini ve yargılama giderlerini karşılama olanağı bulunmayanların avukatlık hizmetlerinden yararlandırıldığını belirtti.

Bu hizmetin Adana Barosu tarafından sağlandığını ifade eden Çıtırık, daha önce sadece kadınlara yönelik yapılan adli yardımın, son yıllarda kadın erkek ayrımı yapılmaksızın tüm maddi durumları yetersiz olanları da kapsayacak şekilde genişletildiğini söyledi.

Çıtırık, “Bu hizmetten daha çok kadınlar yararlanmaktadır. Özellikle boşanma, velayet, nafaka, kadına yönelik şiddet, kadın sığınma evinden gelen yurttaşlarımızdan masraf alınmamaktadır.  Son 7 ay içerisinde 955 dosya için 955 avukat görevlendirilmesi yapıldı” dedi.

CMK Servisi'ne bağlı 900'ün üzerinde avukatın, 24 saat vatandaşlara hizmet verdiğini belirten Çıtırık, "Adana'da son 7 ay içerisinde bin 572 dosya için bin 572 avukat görevlendirildi. Suç oranlarına bakıldığında hırsızlık, uyuşturucu ticareti, taksirle ve kasten adam yaralama yer almaktadır. Bu sayı her geçen artmaktadır. 900 avukatın da çeşitli sorunları bulunmaktadır. Ödenen ücretler çok azdır. Ancak özverili bir şekilde meslektaşlarımız görevlerini yürütmektedir" diyerek sürdürdükleri adli yardım faaliyetlerini özetledi. 

Çıtırık, son 15 yıla bakıldığında Adana`da toplam 20 bin kişinin avukatlık hizmetinden yararlandığını sözlerine ekledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir