• DOLAR 32.447
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2443.317
  • ...
MGYC'den Kaymakama 'Hayırlı olsun' ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Basın İlan Kurumu (BİK) Mardin Şube Müdür Adnan Günbegi, Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı A. Kadir Üründü, başkan yardımcıları Mehmet Salih Keskin ile Halil İbrahim Sincar, yeni göreve başlayan Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk’e ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundular.

Gazetecileri makamında kabul eden Öztürk, ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür etti. Gazeteciler ise yeni görevinde Kaymakam Öztürk’e başarılar diledi. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette gazetecilerle tek tek tanışan ilçe kaymakamı Öztürk, vatandaşa hizmet konusunda çaba sarf edeceğini söyledi.

Mardin’e daha önce de geldiğini ve Mardin’in merkez ilçesinde görev yapmanın büyük bir onur olduğunu kaydeden Kaymakam Öztürk, “Tabi bu onur kadar önemli olan buradan ayrılırken insanların gösterdiği sıcakkanlı yaklaşımları, teveccühleri, yaptığınız hizmetleriyle iyi bir izlenimle geride hoş bir sada bırakarak taçlandırmak ve herkesle helalleşerek gönül rahatlığıyla ayrılabilmektir. Bütün arzumuz budur. Sizin gibi bu ülkenin, bu milletin, bu şehrin gelişimine katkıda bulunma arzusu içerisinde olan arkadaşlarımla ve kadirşinas Mardinlilerle birlikte iyiye ve güzele dair hizmetlerde bulunacak olmaktan dolayı kendimi çok mutlu ve bahtiyar hissediyorum” dedi.

Meslek hayatı boyunca birçok mülki amirini karşılayıp uğurladığını ifade eden Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı A. Kadir Üründü, “Mardin’den yolu geçmiş birçok vali ve kaymakam ile çalıştım. Mesleğimiz gereği çok da iyi diyaloglar geliştirdik. Birçoğuyla da özel görüşmelerimiz hala ilk günkü sıcaklığı ve samimiyetiyle devam etmektedir. Mardin’i geçmişte ziyaret etmiş ve bu şehre hizmeti ailesiyle birlikte içinden geçirmiş bir mülki idare amiriyle Mardin’de çalışmak biz gazeteciler içinde güzel bir duygu. Aslında bu duygu, hem biz gazetecileri, hem de mülki idare amirinin de işini kolaylaştırır ve olumlu anlamda bir sinerjiyi de beraberinde getirir. Güler yüzü ve sıcakkanlılığıyla tıpkı bir Mardin gibi, Mardin’in sıcakkanlı insanları gibi içten ve samimi bir kaymakamla çalışacağımız için bizler de mutluyuz. İnşallah görev süresi bittiğinde de tıpkı önceki idarecilerimizde olduğu eskimeyecek dostlukları ve üreteceği hizmetleriyle arkasından hoş bir sada bırakacak bir idareci karakterini hep birlikte görebileceğimize inanıyorum.” diye konuştu.

Basın İlan Kurumu (BİK) Mardin Şube Müdürü Adnan Günbegi de kentte yayım yapan gazeteler hakkında Kaymakam Öztürk’e bilgi verdi.

Şakir Öner Öztürk kimdir?

1 Ekim 1980 tarihinde Tokat’ın Niksar ilçesinde doğan Öztürk, ilk ve ortaokulu Niksar’da, lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 1998 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden 2003 yılında mezun olan Öztürk, 2005 yılında İçişleri Bakanlığı’nca açılan kaymakam adaylığı sınavını kazanarak, valilik stajını, kaymakam refikliği ve mülkiye müfettişi refakatinde teftiş stajını, Leicester Üniversitesi’nde yurtdışı stajını ve akabinde 92 dönem kaymakamlık kursunu üstün başarılı derece ile tamamladı.

Daha önce Samsun Asarcık, Salıpazarı, Tokat Almus ilçelerinde vekâleten Denizli Beyağaç, Aksaray Gülağaç, Bingöl Kığı ilçesinde asaleten görev yaptığı kaymakamlıklarının ardından İçişleri Bakanlığı’nın 19 Temmuz 2013 tarih ve 2013/463 sayılı Müşterek Kararname ile Borçka Kaymakamlığı’na atandı.

Şeyma Öztürk ile evli olan Kaymakam Şakir Öner Öztürk iyi derecede İngilizce bilmektedir. (M. Salih Keskin – İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir