• DOLAR 32.573
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2432.524
  • ...
Ceylanpınar'da dereden gelen kötü kokuya tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ceylanpınar’da ilçenin ortasından geçen Antep Deresinden yayılan kötü koku, kirlilik ve farelerin ilçe halkını rahatsız ettiği belirtildi.

Halk, ilçenin girişinden başlayıp Suriye sınırına kadar devam eden 5 kilometrelik Antep Deresinin, daha önce temizlendiğini ama dereden yine çok pis kokular geldiğini söyleyerek belediye tarafından her yıl yapılan temizlik çalışmalarının bir sonuç vermediğini öne sürdüler. Vatandaşlar yetililer çağrıda bulunarak Antep Deresi için kalıcı bir çözümün bulunmasını istediler.

Antep Deresinin üstünün kapatılması gerektiğini belirten mahalle sakinleri, “Antep Deresinden kötü koku ve hastalık saçılıyor, bunun yanında sivrisinek ve cardın fareleri de çok rahatsızlık veriyor. Antep Deresine akan kirli sular derenin yanındaki evleri, oturulmaz hale getirdi. Her yıl yapılan temizlik çözüm değil, üstünün kapatılması gibi kalıcı bir çözüm bulunması gerekiyor.” ifadelerini kullandılar.

Öte yandan mahalleli, son günlerde farelerin çoğalmasından dolayı endişelendiklerini ve çocuklarının korktuklarını ifade ettiler.   (Mustafa Kaynak – İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir