• DOLAR 32.518
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.099
  • ...
Sinirlioğlu KYB yöneticileriyle görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erbil`de Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ile dün bir araya gelen Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, bugün de Irak'ın Süleymaniye kentinde Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) politbüro üyeleri ile görüştü. Sinirlioğlu ve beraberindeki heyeti, KYB Genel Sekreter Birinci Yardımcısı Kosret Resul, Politbüro Sorumlusu Mela Bahtiyar ve politbüro üyesi Hakim Kadir karşıladı. Basına kapalı toplantı yaklaşık iki saat sürdü.

Politbüro üyesi Hakim Kadir, Türk heyetiyle yapılan toplantıda Irak'ın genel durumu ve özellikle Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ndeki son durumun ele alındığını belirtti. "Biz KYB olarak toplantıda çok net bir şekilde Türkiye'nin Kürdistan bölgesi sınırlarına yapmış olduğu top atışlarının durdurulmasını istedik. Aynı zamanda sorunların diyalogla çözülmesini talep ettik" dedi.

Sinirlioğlu, Süleymaniye temasları kapsamında KYB Genel Sekreteri ve Irak'ın eski cumhurbaşkanı Celal Talabani'yi de ziyaret edecek. Daha sonra Goran Hareketi lideri Noşirvan Mustafa ile bir araya gelecek.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, dün Erbil'de IKBY Başkanı Mesut Barzani ile görüşmüştü.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir