• DOLAR 32.367
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2324.93
  • ...
Bitlis`te son bir hafta da 50 kişi gözaltına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis`te PKK`nin şehir yapılanmasına yönelik bir haftadır devam eden operasyonlarda 50 kişi gözaltına alınırken, şahısların üzerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Bitlis valiliğinde konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, dün gece Norşin(Güroymak) ilçe emniyet müdürlüğüne yapılan roketli saldırının ardında bölme dere mevkiinde PKK mensuplarıyla sıcak temas sağlandığı, çıkan çatışmada yaralı olarak kaçan PKK mensuplarının geride bıraktığı mühimmata el konulduğu belirtildi.

Bölme dere mevkiinde yaralı olarak kaçan PKK mensuplarından geriye bir adet Bixi Ağır Makinalı Tüfek, bu silaha ait atışa hazır 100 adet fişek, silahın 10 metre yakınında patlayıcı düzeneği ve bu düzeneğe ait 100 metre uzunluğunda kablo ele geçirildiği açıklandı.

Öte yanda son bir hafta içerisinde PKK gençlik yapılanmasına yönelik yapılan operasyonlarda 50 şahsın yakalandığı, yakalanan şahısların adli mercilere sevk edilerek adli tahkikatlarının başlatıldığı ifade edildi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir