• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Diyarbakır`da yaz Kur`an kursları ilgiyle devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ‘Haydi Çocuklar, Kur`an Ayında Kur`an`la Buluşalım` sloganı ile başlayan ve yaklaşık olarak 1,5 aydır devam eden yaz Kur`an kursları, Diyarbakır`ın tüm camilerinde büyük bir ilgi ile devam ediyor.

Okulların tatil olmasını fırsat bilerek yaz Kur`an kurslarına akın eden Diyarbakırlı kız öğrenciler, vakitlerini Kur`an-ı Kerim ve İslami ilimleri öğrenerek geçiriyorlar.

Kayapınar ilçesindeki Mekke Camii`nde Kur`an kursu öğreticiliği yapan Sümeyye Sırat, çocukları camide görmelerinin kendilerini mutlu ettiğini ve tüm çocukları camide görmek istediklerini vurguladı.

“En büyük korkumuz Kur`anların çocuksuz kalmasıdır”

Çocukların Kur`an`dan uzak kalmasının korkulacak bir durum olduğunu belirten Sırat, “Camilerde Kur`an okuyan çocukların sesi gelmiyorsa, o toplumdan korkulmalıdır. Biz, bu nedenle çocukları camilerde görmek istiyoruz. En büyük korkumuz, Kur`anların çocuksuz kalmasıdır. Kursa gelmek için yaş sınırlandırması yok. Ders almaya gelen yaşlılar da var. Hatta bir annemiz çocuğuyla birlikte gelip Kur`an öğreniyor. Kurslarda sadece Kur`an-ı Kerim öğretmiyoruz. Siyer, itikat, ibadet ve ahlak dersleri de veriyoruz.” dedi.

“Kur`an kursları toplumu güzelleştiriyor”

Kurs öğreticilerinden Emine Tarhan da ebeveynlerin, çocuklarını Kur`an-ı Kerim kurslarına göndermeleri tavsiyesinde bulunarak, “Çocuklar, ailelerinin veremediği İslami eğitimi, burada alabiliyor. İnşallah Kur`an kursları toplumu diriltecek ve daha güzel bir hale getirecektir.” ifadelerini kullandı.

“Tüm çocuklar Kur`an kurslarına gelsinler”

Yaz Kur`an kursları hakkındaki duygu ve düşüncelerini İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) anlatan öğrencilerden İlknur Güldalı ise şunları söyledi:

“Kursta dinimizi, Peygamber Efendimizin hayatını, Kur`an`ı Kerim`i, haram ve helalleri öğreniyoruz. Tüm çocuklar Kur`an kurslarına gelsinler.”

“Burada dinimizi öğreniyoruz”

2 yıldır Kur`an kurslarına gittiğini dile getiren Sevgi Fidan (10), “Buraya gelmeyi çok seviyorum. Burası çok güzel bir yer. Öğrenciler mutlaka gelsinler. Çünkü burada dinimizi öğreniyoruz.” şeklinde konuştu.

“Tüm çocuklar Kur`an-ı öğrenmek istiyor”

Kur`an kurslarının oldukça faydalı olduğunu aktaran Berfin İnci (11) ise, “Burada Allah`ın isimlerini, Peygamberimizin hadislerini, sahabelerin hayatını öğreniyoruz. Tüm çocuklar Kur`an-ı öğrenmek istiyor. Kurs çok güzel bir yer. Burada faydalı ve güzel dini bilgileri öğreniyoruz.” ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz/Yunus Sırat/Ayten Oğuz-İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir