• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bisikletle uçuruma uçan gençlerin görüntüleri ortaya çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ceyhan ilçesinde bulunan Yılan Kalesi`ne gezmeye giden bisikletli gençler, dönüşte bisikletleriyle yokuş aşağı inmek isteyince 30 metrelik uçurumdan yuvarlandılar. İki gencin ağır yaralandığı olay anı ise, yokuştan bisikletleriyle inen gençlerin çektikleri telefon kameralarına saniye saniye yansıdı.  Kaza geçiren gençlerin yokuştan inmeden önce birbirleriyle “Ölüme gidiyorsun” diyerek şakalaşması ise dikkat çekti.

Gençler ‘Ölüme gidiyorsun` diyerek şakalaştı

Edinilen bilgiye göre, Ceyhan`dan bir gurup bisikletli genç, 26 Temmuz Pazar günü gezmek için Ceyhan ilçesine 13 kilometre mesafede bulunan Yılan Kalesi`ne gitti. Ceyhan Ovası`na hakim bir noktada sarp bir tepede bulunan tarihi kalede bir süre zaman geçiren gençler, dönüş için ise tehlikeli bir yola başvurdu. Eğlenmek için bisikletleri ile tepeden aşağı inen gençler, bunu da cep telefonu kamerası ile kaydetti. Gençlerin, birbirlerine “Ölüme gidiyorsun” diyerek şakalaşması ise görüntülere yansıdı.

Yılan Kalesi`nde hiçbir güvenlik önleminin olmadığı görülen kamera görüntülerinde, 4-5 kadar bisikletle aynı anda yüksek hızla yokuştan aşağı inmeye başlayan gençlerden Kahraman Kaya (18) ve Mehmet Yıldız (17) bir anda kontrollerini kaybettikleri bisikletleri ile birlikte 30 metre yüksekliğindeki uçurumdan aşağı uçtu.

Kazada ağır yaralanan gençler, ambulansla Ceyhan Devlet Hastanesine kaldırılarak yoğun bakımda tedavi altına alındı. Gençlerden Kaya`nın kaburgalarının kırıldığı ve ciğerinin hasar gördüğü belirtildi. Yıldız`ın ise kafatasının kırıldığı ve beyin kanaması geçirdiği öğrenildi. Ameliyat olan gençlerin halen yoğun bakımda oldukları bildirildi.

Yılan Kalesi`nde buna benzer kazaların sık sık yaşandığını belirten gençlerin yakınları ise, buna rağmen hiçbir güvenlik önleminin alınmadığını söyleyerek tepki gösterdiler. Kaleye gezmeye giden tüm gençlerin bisikletleri ile yokuş aşağı indiğini, zaman zaman da ölüm ve yaralanmaların olduğu kazaların meydana geldiğini ifade eden aileler, bu tür kazaların bir daha yaşanmaması için yetkililerden önlem alınmasını istediler.  (Ayhan Kaya - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir