• DOLAR 32.318
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2298.602
  • ...
Dolandırıcıların yeni hedefi cami görevlisi oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siverek Yeni Camii’nde müezzinlik yapan 26 yıllık cami görevlisi Şeyhmus Yumak (50), polise başvuruda bulunarak telefon ile kendisini arayan kişilere 10 bin Euro kaptırdığını söyleyip dolandırıcılar hakkında suç duyurusunda bulundu.

İlçe merkezindeki Yeni Camii’nde müezzinlik yapan 26 yıllık cami görevlisi Şeyhmus Yumak, camide çocuklara Kur’an dersi verdiği sırada telefon ile kendisini arayan kişiler kendilerini polis olarak tanıttı. Bir şebeke tarafından bankadaki tüm paralarına el konulduğunu belirten dolandırıcılar, Yumak’tan bankadaki tüm paralarını çekmesini istedi.

Yumak,  ilk aramada söylenenlere itimat etmediğini ancak kinci aramada ise polis olarak kendini tanıtan dolandırıcının telefonu, savcı beye veriyorum diyerek savcı diye tanıtan kişinin de aynı bilgileri söylemesi üzerine dolandırıcılara kandığını ve bankadaki 10 bin Euro’sunu çektiğini söyledi. Dolandırıcılar paranın şebekenin yakalanmasında kullanılacağını söyleyip parayı Siverek – Şanlıurfa Karayolunda bulunan Siverek Devlet Hastanesi yanındaki ağacın altına bırakmalarını istedi. Parayı istenilen yere bırakan Yumak, aracı ile geri döndüğü sırada iki kişi parayı alarak oradan ulaştığını söyledi.  Dolandırıldığını anlayan Yumak, polise giderek dolandırıcılardan şikâyetçi oldu.

Emniyet Müdürlüğü ise GSM yolu ile göndermiş olduğu mesajlarda kendilerini polis, savcı, asker olarak tanıtan kişilere itibar edilmemesini, durumun ivedilikle polise bildirilmesi konusunda uyarıda bulundu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir