• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hz. Lut`un Kıssasından Dersler ve ibretler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mehmet Zülküf Yel / İnzar Dergisi
 
Hz. Lut`un Kıssasından Dersler ve ibretler-2

1) Risalete ve ilahi mesaja karşı tavır alanların makul hiçbir delilleri yoktur. Kendilerine takdim edilen dünya ve ahiret saadetini esas alan çağrılara, fikri zeminlerde mukabelede bulunma imkânından mahrumdurlar. Bu yüzden ilahi çağrıya karşılık, bu çağrıyı etkisiz kılma bağlamında bildikleri en iyi şey, tehdit ve karalamadır.

Öncelikle yoğun bir propaganda ile davetçileri ve mü`minleri davalarından vazgeçirmeye çalışırlar. Daha sonra ise aynı süreci, davetçileri yalnızlaştırmak, halk kitleleri ile aralarına duvarlar örmek için devam ettirirler. Ayrıca inkâr pozisyonlarını alay ve istihza ile güçlendirmeye çalışırlar. Bütün bunların fayda vermemesi durumunda ise, bu sefer tehdit unsuru devreye konulur. Akabinde ise bu tehdidin gereği yapılmaya çalışılır. İman edenlere yönelik eylemler, onları öldürmeye çalışmaya varır. İşte küfrün anladığı en iyi dil, şiddet dilidir.

Tevhidi çağrı karşısında akıllarını kullanmayan bu zümre, kör şiddeti kıble olarak benimseyip stratejiye dönüştürmüştür. Tarih boyunca şaşmaz bir seyir izleyen bu durum, günümüzde de güncelliğini aynı şekilde muhafaza etmektedir. Kör terör ve şiddet, zalimlerin en temel stratejisidir. Ekinleri ve nesilleri kurutma, ideolojilerini zorbalıkla halk kitlelerine dayatma ve halkın iradesine ipotek koyma, en temel karakterleri haline gelmiştir. İnsanların hayata dair tercihleri toplumsal mühendislik marifeti ile biçimlendirilmek istenmektedir. Zalim ve zorbaların kitabında fikir, ilim, irfan yoktur. Fikir ile ikna yoktur. Zalimlerin kitleleri ikna için kullandıkları yegâne dil, terör ve şiddet dilidir.

"Lût`u da (peygamber olarak) gönderdik. Kavmine dedi ki: "Sizden önce âlemlerden hiç birinin yapmadığı fuhşu mu yapıyorsunuz?"

"Çünkü siz kadınları bırakıp da şehvetle erkeklere gidiyorsunuz. Belki de siz haddi aşan bir kavimsiniz."

"Kavminin cevabı: "Onları (Lût`u ve taraftarlarını) kentinizden çıkarın, çünkü onlar, fazla temizlenen insanlarmış! "demelerinden başka bir şey olmadı." (7: 80-82)

2) Allah`ın dini ve Tevhidi çağrıyla herkes birebir muhataptır. Herkes ...
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir