• DOLAR 32.378
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2326.038
  • ...

Türkiye`de bir ilk olarak Batman`da İŞKUR Öncülüğünde başlatılan ve 7 STK`nında desteği ile 2015 yılı başında hayata geçirilen, açılışını Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in yaptığı  “Bin Genç Bin İşveren İstihdamda buluşma Projesi”nde ilk altı ayda 957 katılımcı ile rekora koşuluyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Batman İŞKUR Müdürü Besim Eviz, Kamu Kurumlarında proje yapmanın önemini vurgulayarak, proje ile çalışmaların daha koordineli yürütüldüğünü proje sayesinde yılsonu hedeflerinin ilk altı ayda gerçekleştirdiklerini bununda sevindirici olduğunu ifade etti.

6 ayda 957 katılımcı

2015 yılı başlarında Batman İŞKUR İl Müdürlüğünün öncülük ettiği ve Batman Üniversitesi, BATSO, Esnaf ve Sanatkârları Odalar Birliği, Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanlığı, Serbest Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Başkanlığı, MÜSİAD Batman Şubesi, TÜMSİAD Batman Şubesi ve Birlik Vakfı Batman Şubesinin destekleri ile hayata geçirilen “Bin Genç Bin İşveren İstihdamda buluşma Projesi” ile 957 genci iş hayatı ile buluşturduklarını ifade eden Eviz, “Gerek Mezun durumda olsun gerekse halen Üniversitede Aktif olarak öğrencilikleri devam eden meslek edinmiş veya edinme aşamasındaki genç kardeşlerimizin meslekleri ile ilgili bilgi ve tecrübe kazanmaları için 6 ay boyunca kendilerine staj imkanı sunmaktayız.” ifadelerini kullandı.

Aylık bin TL ücret

İş yerine hiçbir maliyeti olmayan 15 yaşını tamamlamış işsizler ile üniversite öğrencilerine hem meslek hem de meslekleri ile ilgili olarak bilgi kazanmalarını sağladıklarını belirten Eviz, “En az 2 sigortalı çalışanı bulunan işyerlerinde uygulanan günlük 38,48 TL olmak üzere aylık net asgari ücret düzeyinde bin TL gelir elde edebilmektedir. Program sonunda kendilerine işbaşı eğitim programına katılım sertifikası veriyoruz. Ayrıca işverenlerimiz bu programa katılan kişileri istihdam ederlerse de imalat sektöründe 42, diğer sektörlerde de 30 ay boyunca işveren sigorta primleri biz ödüyoruz.” dedi. (İLKHA)