• DOLAR 32.592
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2498.181
  • ...
SMS gibi arama da yasak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tüketiciden izin almadan SMS yollayamayan bazı uyanık firmaların kanunlarda boşluk arayışına geçti. Bu firmalar, istenmeyen SMS'lerden kurtulan vatandaşı sesli aramalar yoluyla rahatsız etmeye başladı. Ancak vatandaşa SMS yerine sesli arama yoluyla ulaşarak tanıtım yolunu tercih eden firmaların da Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun uygulamasını düzenleyen Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik çerçevesinde cezaya tabi tutulduğu ortaya çıktı.

587 ŞİKAYET GELDİ

Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinin ardından Bakanlığın resmi internet sitesinde "E-ileti şikayeti" adlı bölüm oluşturuldu. Vatandaşın tek tıkla şikayet işlemini gerçekleştireceği link ise http://tiss.gtb.gov.tr/ oldu. Bu sistemin kullanıma açılmasının ardından sesli aramalardan da rahatsız olan vatandaşın konu hakkında 587 şikayette bulunduğu öğrenildi. Şikayet edilen firmaların bulunduğu illerin ticaret müdürlükleri tarafından işleme tabi tutulan bu şikayetler Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın da değerlendirmesine tabi tutuluyor. Bakanlık değerlendirmelerin ardından gerekli görülmesi halinde bu firmalara ceza yağdıracak.

SMS yasağını sesli aramayla delen firmaların yeni taktiğini geçtiğimiz günlerde AKŞAM Gazetesi manşetine taşımıştı.

ONAY ŞART

Konu hakkında bilgi veren yetkililer, sesli arama şeklindeki iletilerin de izne tabi tutulduğunu ifade ederken "Şikayet olması durumunda, şikayet konusu işlemlerde ispat yükümlülüğü hizmet sağlayıcı veya aracı hizmet sağlayıcıya ait bulunuyor" ifadelerini kullanıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir