• DOLAR 32.587
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2512.563
  • ...
Türkiye genelinde bugün hava nasıl olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; sabah saatlerinden itibaren Mersin, Adana, Osmaniye ile Hatay kıyı kesimi, öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Muğla'nın doğusu, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Konya, Aksaray, Karaman çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, Akdeniz kıyılarında mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile zamanla doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bölgelerde Hava:

Marmara: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; kuzeyinde zaman zaman kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde güney ve iç kesimlerinin parçalı bulutlu ve Muğla'nın doğu ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinden itibaren Mersin, Adana, Osmaniye ile Hatay kıyıları, öğle saatlerinde Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Konya, Aksaray ve Karaman çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde iç kesimlerinin parçalı bulutlu ve Kastamonu'nun güney ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Zonguldak çevrelerinde yer yer sis beklenmektedir.

Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu, doğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu, kuzeydoğusunun parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Güney Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Az bulutlu ve açık 24/33

Ankara: Parçalı bulutlu yer yer kısa süreli yağışlı 23/38

İzmir: Az bulutlu ve açık - sıcak  24/36

Adana: Parçalı bulutlu yer yer kısa süreli yağışlı 26/33

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık - sıcak 23/42

Batman: Az bulutlu ve açık - sıcak 21/42

Van: Parçalı bulutlu 16/31 (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir