• DOLAR 32.515
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2433.38
  • ...
Karma eğitim dayatmasından VAZGEÇİLMELİDİR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamza Adiyaman -   Emrah Deniz / Diyarbakır
Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Recep Güneş, öğrencilere zorla dayatılan karma eğitim sistemi ve zararları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Karma eğitimin öğrencilere başarıdan ziyade başarısızlık getirdiğini dile getiren Güneş, karma eğitim dayatmasından vazgeçilmesi gerektiğini belirtti.

KARMA EĞİTİMDEN VAZGEÇİLMELİDİR
Öğrencilere dayatılan karma eğitim sisteminden vazgeçilmesi gerektiğini ve sadece erkeklerin veya sadece kızların eğitim gördüğü alternatif ortamların da sunulması gerektiğini belirten Güneş, “Cumhuriyetten önceki ve sonraki eğitim sistemini farklı bir şekilde değerlendirmek lazım. Din ile sorun yaşayan yapıların, İslami çevrelerden intikam alırcasına eğitim sisteminde yaptıkları devrimler, dayattıkları baskılar sonucu sürekli sistemimiz gerilemeye yüz tutmuştur.

Eğitimin ideolojik dayatmalara kurban edilmemesi ve asli unsuruna dönüştürülmesi gerekiyor. Bu açıdan öğrencilere dayatılan karma eğitim sisteminden bir an önce vazgeçilmelidir. Ya da en azından sadece erkeklerin veya sadece kızların okuduğu alternatif seçenekler sunulmalıdır.” dedi.

AMERİKA KIZ VE ERKEKLERE AYRI EĞİTİM VERİYOR
Karma eğitimin kötü sonuçlarının herkes tarafından bilindiğini vurgulayan Güneş, günümüzde bazı Avrupa ülkelerinin karma eğitimin yanlışlığını fark ederek buna karşı önlemler alındığına işaret ederek şunları söyledi: “Karma eğitimin topluma, bilime ve dine yansımasını her türlü görmekteyiz. Bize karma eğitimi dayatan Avrupa ülkeleri bile karma eğitimin yanlış olduğunu ve bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini biliyor. Elimizdeki verilere göre Amerika`da 253 okul ayrı eğitim veriyor.

Avrupa ülkelerinde karma eğitim veren okullar ile ayrı eğitim veren okullar arasında büyük bir farkın olduğu fark edilmiştir. Fakat ülkemizde bununla ilgili bir çalışma yapılmamaktadır. Devlete çağrımız, bir an önce karma eğitimden vazgeçilmesidir. Ya da en azından ayrı eğitim veren okulların oluşturularak ailelerin bu konuda alternatifsiz bırakılmamasıdır.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir