• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van'da tarihi yapıların restorasyonu proje aşamasında kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Bitlis Vakıflar Bölge Müdür Vekili Sait Sancar, yüklenici firmaların revize projelerini kurula eksik bir şekilde vermesinden dolayı restorasyon çalışmalarına başlanamadığını söyledi.

“Van’da 8 projemiz var”

Vakıflar genel Müdürlüğünün Van’da toplam 8 projesinin devam ettiğini belirten Bitlis Vakıflar Bölge Müdür Vekili Sait Sancar, bunlardan 3 tanesinin yeni eser olduğunu belirterek, “Erciş Seyit Muhammed Camii’nin yıkılan minareleri şu an ihale aşamasındadır, Ağustus ayında ihaleleri yapılacak. Tuşba Belediyesi sınırlarında bulunan Aşağı Nurşin Camii projesi bitme aşamasındadır. Ayrıca İpekyolu Belediyesi sınırlarında bulunan Hafıziye Camii yüzde 90-95 seviyesindedir. Devam etmekte olan 3 tane de tarihi eser projemiz mevcuttur. Bunlardan Kaya Çelebi Camii takriben 2 ay içerisinde inşallah bitirilip hizmete açılacaktır” dedi.

Tarihi yapıların restorasyonuna ne zaman başlanacak?

Abbasağa Camii, Kızıl Minareli Camii ve Ulu Camii’nin revize projelerinde yaşanan sıkıntılardan dolayı kuruldan geçirilemediğini belirten Sait Sancar, “Bunlarda bizim herhangi bir ödeme sıkıntımız yok. Müteahhitten kaynaklı bir sorunumuz da yok. Burada yapılan kazılar sonucunda bu üç Camimizin revize projeleri yapıldı. Bu revize projeleri 2 seferdir kurula, proje yüklenicisi tarafından eksiklikleriyle beraber götürüldüğünden dolayı Kurul bunu uygun görmüyor.” şeklinde konuştu.

Yüklenici firma ile diyalog halinde olduklarını belirten Sancar, “İnşallah kısa süre içerinde bu projelerimizi kurula indirip geçirdikten sonra buradaki çalışmalarımıza başlarız.” diye konuştu.

Van’da 2011’de yaşanan depremlerde olumsuz yönde etkilenen Kızıl Minareli Camii minarelerinde belirgin yarıklar oluştuğu gözlendi. (Murat Dalgın-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir