• DOLAR 32.546
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2433.41
  • ...
Küçük İkranur`un ölümünde ihmal iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı`da 4 yaşındaki bir çocuğun ihmal sonucu hayatını kaybettiği öne sürüldü. Bademcik şikayetiyle Ağrı Kadın Hastalıkları ve Çocuk Hastanesine götürülen minik İkranur, Van`a sevk edilirken yolda vefat etti.

Bademcik şikayetiyle Ağrı Kadın Hastalıkları ve Çocuk Hastanesine götürülen minik İkranur, sevk edildiği Van`a götürülürken yolda hayatını kaybetti.

Çocuğun babası Erman Baru, Hastaneye götürdüklerinde,  muayene eden doktorun, çocuğun nefes darlığı rahatsızlığını çektiğini ve verilen oksijenin ardından kendilerini eve gönderdiğini ileri sürdü.

Olayda ihmal olduğunu savunan Baba Erman Baru, “Bademcik şikayetinden hastaneye gittik.`Bir şeyi yok, sadece bademcik rahatsızlığı var ve nefes darlığı çekiyor, eve gidebilirsiniz` dediler. Ondan sonra çocuk rahatsızlanınca Ağrı Devlet Hastanesine götürdük, ciğer filmini çektiler. ‘Bir sıvı kaçmış, çocuk hastanesine götürün` dedi oradaki doktor. Çocuk Hastanesine götürdük, doktora gösterdikten sonra akciğer filmini çektiler, `Bir şey yok, ciğer temiz` dediler. Servise çıktı, ertesi gün yoğun bakıma aldıklarında bu sefer mikrop ciğeri kapatmıştı. Başka bir doktor bize, ‘Ciğerindeki mikrop hızla yayılıyor, gerekli müdahaleleri yapacağız` dedi. Daha sonra çevre illerdeki hastaneleri aradılar hiçbirinde yer yoktu.  Ne olduysa Hastanede oldu.   Apar topar sevk ettiler, hiçbir şey söylemediler. ” dedi.

İlknur`un amcası Ahmet Baru, Van`a doğru giderken, Tutak ilçesinde küçük İkranur`un, fenalaşması üzerine Tutak Devlet Hastanesine kaldırdıklarını   anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“ Çocuk rahatsızlanınca çevre illeri aradılar ve burada yer bulamadılar. İlerleyen saatlerde nöbet değişimi oldu, yeni bir doktor geldi ve çocuk için Van`da yer ayrıldığını, sevkin yapılacağını söyledi. Ambulans ekibi, uçak istenmesi gerektiğini, çocuğun durumun çok kötü olduğunu söylemelerine rağmen, doktor ambulans ile Van`a gitmemizde ısrar etti. Tutak ilçesine varmamıştık ki çocuk fenalaştı. Tutak Devlet Hastanesine götürdük hemen müdahale ettiler. Ama kızımızı kurtaramadılar. Tabi onlardan kaynaklanan bir problem yoktu. Çünkü kızı ilçeye götürdüğümüz sırada vefat etmişti. Duran kalbi çalıştırmaya gayret ettiler ama olmadı. İhmal var burada. Maalesef çoğu hastalarımız Erzurum, Van yollarında hayatlarını kaybetmekteler. Biz yetkililerden biran önce bu olaya el atılmasını istiyoruz. Bizim tek dileğimiz çocuklarımız, insanlarımız, evlatlarımız, kardeşlerimiz, yaşlılarımız ölmesin”

Ahmet Baru, aile bireyleri, olayla ilgili doktor ve hastane hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Ağrı`da  sadece bir doktorun görev yaptığı, Devlet Hastanesinde ise acil vakalar dışında, ekipman ve personel yetersizliği nedeni ile ameliyatlar yapılamadığı  iddia edildi.

Konuyla ilgili telefonla ulaştığımız, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Kenan Bayraktar ise, bu konuda  açıklama yapmak istemediğini söyledi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir