• DOLAR 32.383
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2326.145
  • ...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Halkın inancı ile sürekli kavgalı olan PKK`nin hiçbir zaman Kürtleri temsil edemeyeceğini dile getiren Gazeteci- Yazar Hamza Mercanoğlu, Hükümetin süreçte sadece PKK`yi muhatap alması sonucu bölgede çözüm yerine bir kaos ortamı oluştuğuna dikkat çekti.

Hükümetin çözüm sürecindeki en büyük yanlışı sadece PKK`yi muhatap almasıyla yaptığını ifade eden Mercanoğlu, “PKK terörize bir örgüt dolayısıyla hükümetin sadece PKK`yı muhatap alması yanlış bir öngörüydü. Çünkü PKK hiçbir zaman için bölge Kürtlerini felsefi, dini görüşü açısından temsil etmedi. PKK ateist, Marksist bir örgüttür.” dedi.

Yıllardır bölgede faaliyet gösteren İslami camiaların dikkate alınmamasının büyük bir yanlış olduğuna vurgu yapan Mercanoğlu, şunları söyledi: “Bölgede yaşayan insanların temel dinamiklerinin din olduğunu İslam inancı olduğunu biliyoruz. 90`lı yıllarda bölgede bazı dizaynlar yapıldı. Bölgedeki mollalar, din adamları, aşiret reisleri bunlar bir şekilde ekarte edildiler. Kimileri faili meçhul cinayetlerle, kimileri itibarsızlaştırılarak…”

HDP/PKK`nin Kürt gençliği üzerinde bir dinsizleştirme, ateistleştirme ve kendi kültürüne yabancılaştırma konusunda ciddi bir çalışma yaptığını aktaran Mercanoğlu, “Ben zaman zaman bölgeye gidiyorum, çok ciddi şekilde misyonerlik faaliyetleri yapılmaktadır. Bunun ile birlikte PKK`nin kendi fikri yapısıyla beraber dinsiz bir gençlik oluşturma çabaları var. PKK sadece dağda veya şehirlerde terör estirmiyor. Bunu ile beraber ciddi de bir sosyal çalışması var. Gençlerimizin zihinlerini ciddi bir şekilde bulandırıyorlar.” şeklinde konuştu.

Suruç`ta gerçekleştirilen bombalı saldırı ve sonrasında yaşanan olaylara da değinen Mercanoğlu, Suruç`ta ki saldırının sadece IŞİD`in orada yapmış olduğu bir eylemmiş gibi yansıtıldığını ancak bu olayda birçok soru işareti bulunduğunu söyledi. İstanbul`daki LGBT eylemlerine katılmaktan geri kalmayan HDP milletvekillerinin Kobani için önemli olan bir organizasyonunda bulunmamasının dikkat çekici olduğunu ifade etti. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir