• DOLAR 32.501
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2489.298
  • ...
İnşaat malzemesi çalarken yakalandılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`nın Haliliye ilçesine bağlı Konuk mahallesinde bir inşaat alanında inşaat malzemelerini çaldıkları belirtilen şahıslar suçüstü yakalandı.

Alınan bilgilere göre olay dün gece saat 21.30 sıralarında Konuklu Mahallesinde bulunan bir inşaat alanında yaşandı.

Dün akşam inşaat alanına gelen şahısların, inşaat alanında bulunan kalıp malzemelerini beraberinde getirdikleri 63 xx 204 plakalı bir kamyonete yüklemeye başladı. Bu sırada evi inşaat alanına yakın inşaat ustalarından Mahmut Orhan, malzemeleri yükleyen şahısları fark etti.

Aracıyla inşaat alanına gelen Orhan`ı gören şahıslar inşaat alanından kaçmaya çalıştığını belirten Orhan, şahısların olay yerinden uzaklaşarak izlerini kaybettirdiklerini belirterek, olayın duyulmasından sonra olay yerine gelen akrabalarının da yardımıyla malzemeleri yükleyerek çalmak isteyen ve aralarında 5 Suriyelinin de olduğu şahısları yakaladıklarını söyledi.

Olay yerine çağrılan jandarmanın hırsızlıkla ilgili olarak inşaat alanında incelemelerde bulunduğu belirtilirken, aynı yerde geçtiğimiz günlerde de 50 bin TL değerinde inşaat malzemesinin çalındığını belirtildi.

Çalınan malzemelerinde bu şahıslar tarafından çalındığının tespit edildiğini belirten Mücahit Orhan, “Yine geçenlerde Karaköprü ilçesinde de malzemeler çalınmıştı. Onları da aradık. Onların verdiği tarife göre bunlar aynı adamlar. İçlerinde beş Suriyeli de var. Siyah lüks bir araç buradan kaçtı. Onları yakalayamadık. Bunların bir şebeke olduğunu düşünüyoruz. Tüm malzeme sahipleri şikâyetçi oldular.” diye konuştu.

Yaşanan hırsızlık olaylarına tepki gösteren Mustafa Orhan ise, inşaat malzemeleri çalınanlara çağrıda bulunarak, malzemelerinize sahip çıkın.” dedi.

Olay yerindeki şahıslar jandarma tarafından gözaltına alınırken, jandarmanın olayla ilgili soruşturma başlattığı belirtildi. (Osman Gülebak-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir