• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Altıparmak camii yenileniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

550 yıl önce Bursa`da Tüccar Hoca Mehmet Altıparmak tarafından yaptırılan Altıparmak Camii Büyükşehir Belediyesi`nin tarihi ve kültürel mirasın tekrar canlandırılması çalışmaları kapsamında restore ediliyor. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bulunduğu semte adını veren Altıparmak Camii`nde sürdürülen düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi.

550 yıl önce yaptırıldı

Bundan 550 yıl önce zamanın tüccarı Hoca Mehmet Altıparmak tarafından yaptırılan ve inşa edildiği günden bu yana hizmet veren Altıparmak Camii`nin de belirlenen hedefler doğrultusunda yenilendiğini ifade eden Başkan Altepe, “Altıparmak Camii, 1470 yılında dönemin tüccarı Hoca Mehmet Altıparmak tarafından yaptırılmış. Bulunduğu semte de adını vermiş. Bu cami, o zamandan bu yana hizmet veriyor. Bizler de caminin aslına uygun olarak yenilenmesi, buluşma mekânı olarak Bursa`ya kazandırılması çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi olarak sürdürüyoruz.” dedi.

“İnsanımıza hayırlı olsun”

Başkan Altepe, Altıparmak Camii`ni düzenleme çalışmaları kapsamında avluda bulunan bir binayı yıktıklarını, abdest alma mekânlarıyla birlikte avlu düzenlemelerinin yapıldığını vurguladı.

Cami bahçesinin tüm hazireleriyle birlikte zemin kaplamasına tabi tutulacağını, ilave alanlarla birlikte cemaat için güzel bir atmosferin yakalanacağını vurgulayan Başkan Altepe, “Özellikle bu camiye gelen vatandaşlarımız dışarıda namaz kılmasın. Hem kendi içindeki alanlar ile hazireleri düzenleyelim hem de camimiz her yönüyle ayağa kalkmış olsun. Altıparmak semtimize, Bursamıza yakışır hale gelsin istiyoruz. Bu eseri yapan Hoca Mehmet Altıparmak`ın ruhu şad olsun. Altıparmak`a, insanımıza şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir