• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
Adana Trafik Zirvesi`nde emniyet kemerinin önemi vurgulandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında oluşturulan Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Adana Valisi Mustafa Büyük başkanlığında gerçekleştirildi.

Trafikle ilgili resmi kurum ve kuruluşların üst düzey temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, denetim ve eğitim faaliyetleri ile kaza istatistikleri görüşüldü.

Vali Büyük: Duyarlılık şart

Kent trafiğinin mümkün olduğunca sorunsuz işlemesi ve kazaların önlenmesi konusunda, sürücüler ve vatandaşların duyarlı olmaları gerektiğine dikkat çeken Vali Büyük, Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında trafik konusunda yapılan tespitlerin önemine de vurgu yaptı.

Denetimler ile birlikte, trafikle ilgili altyapı çalışmalarının da önemli olduğunu vurgulayan Büyük, trafikle ilgili yatırım ve projelerin süreceğini ifade etti.

Kent trafiğine ilişkin önemli mesajların verildiği toplantının sonuç bildirgesinde ise şu tespitler yer aldı:

“Trafikte sürücülerimizin en önemli kaza nedenlerinden olan aşırı hız, alkollü araç kullanma, kavşaklarda geçiş önceliğine uymama ve seyir halinde cep telefonu ile görüşme ihlallerini yapmamaları,  alınan tüm tedbirlere rağmen oluşan trafik kazalarında ölüm ve yaralanmaları en aza indiren emniyet kemeri takma ile kask kullanma alışkanlığının vatandaşlarımız tarafından benimsenmesi gerekmektedir”.

Öğrenci, ticari taşıt şoförü, hususi araç sürücüsü ve yayalara yönelik 38 bin 835 kişiye Trafik Güvenliği ile ilgili eğitimlerin verildiği belirtilen sonuç bildirgesinde, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından görevlendirilen sivil kıyafetli personellerce,  Adana il merkezi ve ilçeler arasında taşımacılık yapan toplu taşıma araçları ile şehir içi toplu taşıma araçlarında ücret ödemek sureti ile 254 araçla seyahat edilerek denetlendiği, kural ihlali yapan 144 sürücü hakkında gerekli yasal işlemlerin  de yapıldığı belirtildi.

Egzoz emisyon ölçümü yaptırmayarak çevre kirliliğine sebep olan araçlarla ilgili olarak ta, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlileri tarafından çalışmalar yapıldığı ifade edildi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir