• DOLAR 32.554
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2425.598
  • ...
PKK`nin kanlı tarihinin çocuk kurbanı: Murat Güzel
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Çınar ilçesine bağlı Karasüngür (Gelîyê Bûka) köyünde 1993 yılında PKK tarafından katledilen 12 yaşındaki Murat Güzel`in annesi Besra Güzel, daha küçük yaşta kaybettiği oğlunu Allah yolunda kurban verdiğini söyledi.

Oğlunun katledilirken12 yaşında olduğunu belirten anne Güzel, Murat`ın bir yandan okula gittiğini diğer yandan da evin geçimi için köy otobüsünde muavinlik yaptığını söyledi.

Oğlunun çok dindar yetiştiğini, Allah`ı ve dinini tanıdığını, bu yaşantısından ötürü adını köydeki duvarlara ‘Şehit Murat` diye yazdığını ve şehit olacağına kalpten inandığını söyleyen Besra Hanım, “Murat, şehit olduğu gün sabah işe gitmek için evden çıktığında benden helallik istedi.” dedi.

Küçük çocuğunu kaybetmiş olmanın vermiş olduğu acıyı halen yaşadığından konuşurken duygulanan Besra Hanım, “Oğlum çok ahlaklı ve zeki bir çocuktu. Yetişkin adamlar gibi davranıyordu. Kimseden korkmuyordu. Karşısına çıkarsa çıksın dik duracağını söylüyordu. Sanki PKK tarafından Şehit edileceği içine doğmuştu.” ifadelerini kullandı.

“PKK`liler küçücük oğlumu şakağından vurarak şehit ettiler”

Oğlu Murat`ın katledildiği günü anlatan Besra Hanım, sözlerini şöyle devam etti: “Oğlumun da içinde bulunduğu otobüsü köy yolundaki köprünün üstünde durdurdular. Daha sonra şoförü araçtan indirdiler. Şoför, ‘Kimseye dokunmayın bana ne yaparsanız yapın` demesine rağmen otobüsü, içinde köylülerin temel ihtiyaçlarıyla beraber ateşe verdiler. O sırada köylüleri tarayan PKK`liler küçücük oğlumu şakağından vurarak şehit ettiler. Akşam olduğunda cenazesini köyümüze getirdiler. Yıkadıktan sonra defnettik. Tabi bu katliamda oğlum dışında başka köylülerde şehit olmuştu.”

“Ben oğlumu Hz. İsmail gibi kurban verdim”

Oğlunun naaşını gördüğünde öldüğüne bir türlü inanamadığını, yaşayan biri gibi durduğunu söyleyen Besra Hanım, küçük Murat`ın yüzünün çok nurlu olduğunu ifade etti.  Oğlunun Allah yolunda şehit olduğunun altını çizen Güzel, “Ben oğlumu Hz. İsmail gibi kurban verdim. Diğer oğullarım da şehit olsaydı üzülmezdim. İnşallah Murat, ahirette bize şefaatçi olacak.” dedi.

“Yasin ve Murat`ın kaderi birbirine benziyor”

6-7 Ekim saldırılarını, Yasin Börü`yü ve arkadaşlarını hatırlatarak, katliamı gerçekleştiren PKK`nin İslam dinine karşı savaştığını vurgulayan Besra Hanım, yeni doğan torununun ismini ise Yasin bıraktığını, Yasin ve oğlu Murat`ın kaderlerinin birbirine çok benzediğini söyledi. (Ayten Oğuz – İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir