• DOLAR 32.495
  • EURO 34.6
  • ALTIN 2477.311
  • ...
Donanım malzemesi üreten okula ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret eden Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, önce metal atölyesini ardından ağaç doğrama atölyesini gezerek, buradaki çalışmalar hakkında okul müdürü ve öğretmenlerden bilgi aldı.

Okulda klasik ve modern tarzda okul donanım malzemelerinin üretildiğini belirten Çelik, Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bir günde bir okulun donatabilecek kapasitede, metal ve mobilya üretimi yapılabildiğini söyledi.

Çelik, “Okulumuzda klasik model okul sıra ve masa üretiminin yanı sıra, en yeni ve modern sıra, masa, sehpa ve dolap üretimi yapılmaktadır. Metal ve ağaç doğrama atölyelerimizde yeni model ürünlerin üretiliyor olması sebebiyle, burada eğitim gören öğrencilerimiz mezun olduktan sonra, özel sektörde rahatlıkla istihdam imkânı bulabilme şansına sahip olacaktır.” ifadelerini kullandı.  

“Metal alanında eğitim gören öğrencileri Avrupa ülkelerine göndererek, orada son teknoloji ile uygulamalı eğitim imkânından faydalanmalarının sağlandığını belirten Çelik, “Okulumuzda üretilen ürünler ilimizdeki okulların yanı sıra çevre illerin de okul donanımlarını gerçekleştirmektedir.” dedi.    (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir