• DOLAR 32.349
  • EURO 35.124
  • ALTIN 2303.182
  • ...
Hava sıcaklığının artmaya devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin batısı az bulutlu ve açık, doğusu ile Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve Doğu Akdeniz'in parçalı yer yer çok bulutlu, Mersin, Adana ve Osmaniye çevreleri, Hatay'ın kıyıları ile Antalya'nın doğusunun iç kesimleri, Isparta'nın güneyi, Burdur'un doğusu, Sivas'ın güneyi, Toroslar mevkii, Konya'nın güneybatısı, Niğde ve Kayseri'nin doğu çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının artmaya devam ederek; Akdeniz kıyılarında mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz'in doğusunda kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava

Marmara: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri ile doğusu parçalı yer yer çok bulutlu, Mersin, Adana ve Osmaniye çevreleri, Hatay'ın kıyıları ile Antalya'nın doğusunun iç kesimleri, Isparta'nın güneyi, Burdur'un doğusu ile Toroslar mevkiinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Doğu Akdeniz'in doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla güney ve doğusu yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Konya'nın güneybatısı, Sivas'ın güneyi ile Niğde ve Kayseri'nin doğu çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu ve açık, doğusunun iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, doğusunun yer yer parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Güney Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, batısının yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava

İstanbul: Az bulutlu ve açık - sıcak 25/35

Ankara: Az bulutlu ve açık - sıcak 21/37

İzmir: Az bulutlu ve açık - sıcak 25/37

Adana: Az bulutlu ve açık - sıcak 25/35

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık - sıcak 22/43

Batman: Az bulutlu ve açık - sıcak 23/43

Van: Az bulutlu ve açık 15/31 (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir