• DOLAR 32.575
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2413.671
  • ...

Çin gezisi kapsamında Çin İş Forumu'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmasında Türkiye ile Çin arasında ekonomik alanda yaşanan gelişmelere değinerek iki önemli gelişmeyi aktardı. Türk-Çin Üniversitesi'nin kurulmasını istediklerini belirten Erdoğan, iki ülke arasındaki ticarette ise ''Milli para'' döneminin başlaması gerektiğine vurgu yaparak, bu konunun görüşmelerde etraflıca görüşüldüğünü aktardı.

- Tarihi İpek Yolu'nu canlandırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu projenin başarısı stratejik açıdan da çok önemli görüyoruz. Bakü-Tiflis-Kars projesi ile Pekin'den Londra'ya kadar kesintisiz bir ağ ortaya çıkacaktır.

- 3. Nükleer santral projemizden bahsetmek isterim. Aynı şekilde Türk şirketlerinin de enerji alanında Çin'de yatırım yapmak istediğini belirtmek isterim.

- Gelecekteki yatırımlar için Türk-Çin Üniversitesi kurulmasını istiyoruz.

- Döviz kuru baskısından kurtulmak için Yuan - TL kapsamında Milli paralar ile ticaret yapmamız lazım. Bu konuyu etraflıca konuştuk.

- Ekonomik işbirliğimizi farklı alanlara da taşımalıyız.

- THY haftada 7'şer frekans olarak seferlerini gerçekleştiriyor. Bunlara 8 frekans daha eklemek istiyoruz. 2014 yılı sonu itibari ile 200 bin turist ülkemizi ziyaret etti. Biz bunu daha da geliştirmek istiyoruz.

- Türk ve Çin devletleri olarak işadamlarına her türlü desteği vereceğimizden şüpheniz olmasın.