• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bitlis`te PKK yol kesip araç yaktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Alınan bilgiye göre Bitlis`te Hizan-Tatvan karayolunun 25. kilometresindeki Hazro Deresi mevkiinde yolu kesen PKK militanlarının, durmayan bir aracı taramaları sonucu, araçtaki bir kişinin yaralandığı  bildirildi.

Hizan-Tatvan karayolunun 25. kilometresindeki Hazro Deresi mevkiinde, yoldan geçen araçları durdurup vatandaşlara örgüt propagandası yapan PKK mensupları, durmayan bir aracı   taradı.

Açılan ateş sonucu araçta bulunan ve henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi yaralandı. Yaralanan şahıs, kendi imkanlarıyla Tatvan Devlet Hastanesi'ne ulaştı.

Şahıs burada tedavi altına alınırken, kolluk kuvvetlerinin bölgeye sevk edilmesi üzerine militanları kaçtı. Olayın ardından yol ulaşıma açıldı.

Bitlis-Diyarbakır karayolu

Öte yandan Bitlis-Diyarbakır karayolunun 25. kilometresinde yol kesen PKK`liler,  bir kamyonu ve traktör yüklü 3 TIR`ı ateşe vererek yaktıkları bildirildi. 

  Olay üzerine Bitlis-Diyarbakır karayolunun Arıcılık mevkiine, özel hareket birlikleri tarafından yol trafiğe kapandı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre araçların yakıldığı alanda hala PKK`lilerin durduğu, olaya müdahalenin henüz yapılmadığı öğrenildi.

Van-Bitlis Karayolu

Van'ın Çatak İlçesi'nde askeri karakollara erzak taşıdığı belirtilen bir minibüs, PKK'liler tarafından ateşe verilirken bir grup PKK`linin Van-Bitlis Karayolunu trafiğe kapattığı ve kimlik kontrolü yaptığı bildirildi. 

Edinilen bilgiye göre olay, bugün sabah saatlerinde Çatak ilçesinin Dalbastı Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Genelkurmay Başkanlığının resmi internet sitesinde konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Bölücü Terör Örgütü mensubu silahlı altı-yedi terörist, Van`ın   Çatak ilçesi Dalbastı Mahallesi bölgesinde, Çatak-Narlı yolunu keserek altı-yedi adet aracı durdurmuş, durdurulan araçlardan karakola erzak götürdüğü tespit edilen bir minibüs teröristlerce yakılmıştır." denildi.

Öte yandan akşam saatlerinde de, Van-Bitlis Karayolunu kesen PKK`li bir grubun kimlik kontrolü yaptığı öğrenildi.

PKK`li grubun yaklaşık bir saat araçların geçişine izin vermediği öğrenilirken, askerlerin olay yerine sevk edilmesiyle PKK`lilerin yolu açtığı ve karanlıktan faydalanarak kaçtığı bildirildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir