• DOLAR 32.374
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2326.03
  • ...
Gaziantepli Aktarcılar durgun günler yaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kış aylarında hareketli günler yaşadıklarını belirten Aktarlar, yaz aylarının gelmesi ile birlikte işlerinin durgunlaştığını söyledi.

Esnaf  olarak yerli ve yabancı turistler başta olmak üzere gurbetçilerin yolunu gözlediklerini belirten ve Gaziantep Kürkçü Han’da 32 yıldan bu yana aktarlık yaptığını belirten Bülent Bilici, Gaziantepli vatandaşların kış aylarında bitki çaylarına gösterdiği ilgiyi yaz aylarında göstermediğini, yaz aylarında meyan kökü başta olmak üzere serinletici içeceklerin yapımında kullanılan bitkilerin daha çok satıldığını belirtti.

Kış aylarına nazaran sektörlerinde bir durgunluk yaşandığını belirten Bilici, “Aktar olarak bitki, baharat, kremler, macun çeşitleri satıyoruz. Aktarlarda hem kış için hem de yaz için her türlü bitki ve çay bulunur. Fakat kışın hastalıklardan korunmak isteyen vatandaşlar soluğu aktarlarda alıyor. Yaz aylarında pek fazla hastalık olmadığı için aktarcılar olarak durgun günler yaşıyoruz.”dedi.

Bitki çaylarının yanı sıra baharat çeşitleri de sattıklarını belirten Bilici, son olarak şunları söyledi: “Önümüzdeki günlerde gurbetçilerin gelmesini bekliyoruz. İnşallah gurbetçilerin gelmesi ile hareketli günler yaşarız. Önümüzdeki aylar bizim işlerin açılma mevsimi işlerin iyi olduğu mevsimdir. Bundan dolayı gurbetçilerimizin gelişini bekliyoruz.” (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir