• DOLAR 32.324
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2295.605
  • ...
'Kan vermek toplumsal bir sorumluluktur'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda kan bağışı kampanyası düzenlendi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Kızılay’ın ortaklaşa düzenlediği kampanya, büyük ilgi gördü.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerinden 'gönüllü' olarak kan bağışında bulunmak isteyenler; çeşitli testlere tabi tutulduktan sonra, formu doldurarak kan bağışında bulundular.

Kızılay tarafından başlatılan kan bağışı kampanyasına durumu elverişli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelleri ile  kan bağışı yaparak destek olacaklarını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık Batman İl Müdürü Ömer Tezcan, “Her yıl on binlerce insanımız, çeşitli hastalıklar veya kazalardan dolayı, kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Yapılan her kan bağışı da kan bekleyen binlerce insanın hayatının kurtulmasına vesile olacaktır.” dedi.

Bilgi edindikleri kadarıyla kan bağışının şahsın kendisine de faydalı olduğunu ve sağlığını da olumlu yönde etkilediğini belirten Tezcan, tüm bunların yanı sıra kan bağışında bulunmanın toplumsal bir sorumluluk olduğunun altını çizdi.

Tezcan, “Bir gün herkes kana ihtiyaç duyabilir. Bu yüzden toplumun tüm kesimlerini kan bağışı noktasında daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Yapılan kan bağışı hizmetinin hayırlara vesile olmasını dilerim.” dedi.

Yapılan kan bağışı saat 10.30’da başladı. Kan verme işlemi, 17.00 itibariyle sona erecek. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir