• DOLAR 32.33
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2301.135
  • ...
Siirt'te köy okulunda kütüphane açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Şirvan ilçesine bağlı Yamaçlı köyü ilkokulunda, bin kitabı kapsayacak şekilde dört bölümden oluşan kütüphane hizmete açıldı.

İstanbul İnsan Hakları Derneği tarafından finanse edilen Şirvan-Yamaçlı köyü Kütüphanesinin açılışı için tören düzenlendi.

Açılış öncesi konuşma yapan Vali Yardımcısı Bahadır Yörük, “Şirvan İlçemize bağlı bu şirin köyümüzde, köy okulumuza kazandırılan, hem öğrencilerimizin hem de köydeki vatandaşlarımızın yararlanacağı bir kütüphanenin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.Köy Okulunda yapılan açılış törenine, Vali Yardımcısı Bahadır Yörük, Şirvan Kaymakam Vekili Ahmet Vezir Baycar, İstanbul Şehit Aileleri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Erdal Ari, Dernek Başkan Yardımcısı Almıla Maraş, İlçe Kurum Müdürleri, köylüler ve çocuklar katıldı.

Şirvan ilçesine bağlı Yamaçlı köyünde, böyle anlamlı bir eğitim faaliyeti içerisinde bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Erdal Ari ise Dernek faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, “İstanbul–Siirt ilimiz arasında bir gönül bağı kurmak, çocuklarımızın daha çok kitap okumalarına olanak sağlamak, amacıyla böyle bir faaliyette bulunduk.” diye konuştu.

Ari, İlkokulda kurulan Kütüphanenin dört bölmeden ve yaklaşık bin kitaptan oluştuğunu, daha önce de Tunceli İli, Pertek İlçesi, Konaklar köyünde benzer bir kütüphane açtıklarını, bu tür sosyal sorumluluk projelerine devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Açılışın ardından, Dernek yöneticilerinin beraberlerinde getirdikleri giyim ve çeşitli hediyeler, köy çocuklarına dağıtıldı. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir