• DOLAR 32.55
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2434.413
  • ...
Gaziantep belediyesinden engellilerin talebine olumlu yanıt
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te engelliler Büyükşehir Belediyesine bağlı kültür müzeleri, mesire alanları, botanik bahçesi ve hayvanat bahçesi gibi sosyal aktiviteli alanlardan ücretsiz yararlanabilecek.

Engellilerden gelen talepler doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi, aldığı meclis kararı ile kentte bulunan mesire alanları, kültür müzeleri, botanik ve hayvanat bahçelerini engellilerin girişi için ücretsiz yaptığını açıkladı.

Engellilerin toplumsal kabulü ve yapılan çalışmaların daha ileriye götürülmesi için bir takım çalışmalar yürüttüklerini belirten Engelliler Daire Başkanlığı yetkilileri, engellilerin bilinç düzeyini yükseltmek, sosyal ilişkilerini ve aktivitelerini arttırmak, farkındalık oluşturmaları adına bu kararı aldıklarını belirtti.

Yüzde 40 ve üzeri engel grubunun yararlanabileceği bu karardan aynı zamanda engellinin refakatçisi de yararlanabileceği belirtildi.

Büyükşehir Belediyesine ait hayvanat bahçesi ve müzeleri gezen engellilerden Mehmet Can Durmuş, projeden memnun olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin engelli otobüsü ile şehir turu yapan engelliler, ücretsiz olarak girdikleri müzeler, hayvanat bahçesinde keyifli bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir