• DOLAR 32.534
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2492.129
  • ...
Yaz Kur`an kursları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan ve üç döneme ayrılan kurslarda üçüncü dönem kayıtları başladı. Mardin genelinde yaklaşık 50 bin öğrencinin Kur`an-ı Kerim ve dini bilgiler eğitimi aldığı kurslar 21 Ağustos 2015 tarihinde sona erecek.

Köy ve mahallelerdeki Kur`an Kurslarını denetleyen İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, her sene öğrenci sayısını arttığını belirterek bu yıl yeni başlayan öğrencilerin her yıldan daha fazla olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Müftü Coşkun, “Gönül istiyor ki, hiçbir Müslüman evladı, hiçbir çocuğumuz Kuran`dan mahrum bir hayat yaşamasın. Kuran`ı öğrensin tanışsın. Sadece okumayı değil, içindeki güzelliklerle tanışsın. O kitabı bize getiren Peygamber Efendimizi tanısın. İbadetleri tanısın. Allah`a ibadet etmeyi öğrensin. Aynı zamanda iyi bir evlat olmayı öğrensin. Tabiata, insanlara bütün canlılara şefkatli, merhametli bir insan olmayı öğrensin istiyoruz.” dedi.

 “Çocuklarınızı Kur`an`dan mahrum bırakmayın”

Ailelere seslenen Coşkun, “Sevgili Anne babalar, bir annenin babanın evladına bırakacağı en büyük miras güzel ahlaktır. İşte o güzel ahlakın kitabı olan Kur`an ile çocuklarınızı tanıştırdığınız için sizi gönülden kutluyorum. Sizden iki istirhamım olacak. Birincisi, lütfen çocuklarınızı Kur`an`dan mahrum bırakmayın. Camilerdeki bu çalışmalara siz de lütfen destek olun. Hatalarımız olursa gelin söyleyin. Biz dersimize çalışıyoruz. Çocuklarımıza en güzel şefkati, merhameti göstererek, onları tatilde olduklarını göz ardı etmeden, onları yormadan gönül dünyalarına girerek Allah`ın dinini, Peygamberini öğretmeye çalışıyoruz. Siz de bize katkıda bulunun.” ifadelerini kullandı. (M. Salih Keskin – İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir