• DOLAR 32.346
  • EURO 35.164
  • ALTIN 2309.069
  • ...
SON DAKİKA
İmha Edilen PKK Kampları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türk jetlerinin Haftanin, Zap, Gare, Metina, Abaşin, Basyan ve Harkuk bölgelerine yaptığı hava operasyonlarının 300 kilometrekarelik bir alanda etkili olduğu görülüyor. En fazla hasara uğrayan Metina Kampı`ndaki kamufle edilmiş barınak ve mühimmat depolarının  da imha edildiği saptandı.

Deprem etkisi yarattı
Bombalanan bölgelerin yakın köylerde yaşayanlar hava operasyonlarının kamplarda adeta deprem etkisi yarattığını söylediler. Bazı kamp alanlarının merkezlerinde atılan güdümlü bombaların derin ve geniş çukurlar açtığı görüldü. 

KDP destek oluyor
PKK kamplarına yakın bölgelerde bulunan Ekmal, Dergele ve Sergele köyleri sakinleri, PKK`lıların Çanak antenlerle yayınları izlediklerini, hava saldırılarını öğrenip önlem almaya çalıştıklarını belirterek, “Bölgede Kuzey Irak Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani`nin liderliğindeki KDP Türkiye`ye destek oluyor” iddiasında bulundular. Köylüler, hava operasyonlarının yoğunlaştığı günlerde daha uzak bölgelerdeki akrabalarının yanına taşındıklarını dile getirdiler.

Türk Hava Kuvvetleri`nin Kuzey Irak`taki PKK unsurlarına yönelik hava operasyonlarında Metina kampı ve çevresi de hedef alındı. Barınakları imha eden bombalar yaklaşık 10 metre derinliğinde çukurlar açtı.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir