• DOLAR 32.412
  • EURO 35.286
  • ALTIN 2324.498
  • ...
Batman`da mevsimlik çiçeklere rağbet arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman kent merkezinde geçmişe nazaran mevsimlik çiçeklere rağbetin daha da arttığını ve binlerce çeşit mevsimlik çiçeği çiçekseverlere 1 TL karşılığında ulaştırdıklarını belirten mevsimlik çiçek satıcıları, işlerinden memnun olduklarını ancak işlerini geliştirmek için yetkililerden destek beklediklerini söyledi.

5 senedir çiçekçilik yaptığını, Batman ve bölgeye mevsimlik çiçek sattığını belirten Şahabettin Aydın, yıl içerisinde dört mevsime uygun mevsimlik çiçek satışları olduğunu söyledi.

Aydın, “Bölgemizde özellikle roza çiçeği, menekşe, kadife çiçekleri, zambak, biberiye, lavanta, lavantin, gül, nergis gibi çiçekler rağbet görüyor. Bu çiçeklerin burada üretimi yapılıp daha uyguna sağlanabilirse bu durumda her kes alabilecek. Mevsimlik çiçekleri 1 TL`den satıyoruz. Bizlere imkânlar sağlanırsa bu fiyatlar yarıya düşürülebilir.” dedi.

Mevsimlik çiçeklere son zamanlarda rağbettin daha çok arttığını belirten Aydın, “O kadar rağbet var ki siparişleri yetiştirmekte dahi zorlanıyoruz. Mevsimlik çiçeklerimizi İzmir, Yalova ve İstanbul gibi yerlerden getiriyoruz. Çiçekleri getirene kadar nakliyeye çok harcama yapıyoruz.  Bu yüzden fiyatlarımızda istediğimiz düşüşü yapamıyoruz. Çiçeklerimizi Batman`da iklimine uygun üretip fiyatları düşürebiliriz. Ziraat mühendislerimizden tutun da gerekli tüm çalışanlarımıza kadar kadro konusunda sıkıntımız yok.  Bizlere sera gibi mekân destekleri gerekiyor. Bizler istiyoruz ki destek çıkılsın ki, fiyatları düşürüp memleketimizin yeşillendirmesine destek çıkalım. Tüm yetkililerden bizlere yapılacak desteği bekliyoruz, bizlere sahip çıkılsın.” İfadelerini kullandı. (M. Sait Çelik – İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir