• DOLAR 32.501
  • EURO 34.558
  • ALTIN 2492.259
  • ...
“Çocuklar, camilerde güzel dostluklar ve ortamlar ediniyor”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz tatili boyunca çocuklar, “Haydi Çocuklar Kur`an Ayında Kur`an`la Buluşalım” sloganıyla Türkiye genelinde camilerde ve Kur`an kurslarında ders alıyor. Yaz Kur'an kurslarında Kur`an, siyer, ibadet, ahlak ve dini bilgiler dersleri verilirken, kursa devam eden çocukların camilerde güzel dostluklar ve ortamlar edindiğine vurgu yapıldı.

Yaz tatiliyle birlikte çocukların Kur`an-ı Kerim öğrenme heyecanı yaşadığını belirten kurs hocaları, binlerce öğrencinin Kur`an-ı Kerim öğrenmenin yanında dini bilgiler de öğrendiğine dikkat çekti.

"Sizin en hayırlınız Kur'an-ı Kerim'i öğrenen ve öğretendir" hadis-i şerifine mazhar olmak için bütün camilerde hafta içi her gün sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki ayrı grupta Kur'an-ı Kerim öğretildiği ifade edildi.

“Fıkıh, siyer, Arapça ve tefsir dersleri veriyoruz”

Birçok yaşlının da derslerinde büyük başarı gösterdiğine vurgu yapan kurs hocaları, yeni ders gören kişilere harfleri ve mahremlerini öğrettiklerini, elifba dersi verdiklerini ve bilenlerin ise yanlışlarını düzeltip eksiklerini tamamladıklarını belirtti.

Öğrencilerin ortalama 7-8 aylık bir süre zarfında derslerini tamamlayıp Kur`an`a geçtiklerini söyleyen kurs hocaları, “Çocuklar okullarını okurken de gelip ders alabilirler. Yaz kurslarımız iki ay sürüyor. Bazı öğrenciler okullarından önce ya da sonra gelebiliyorlar. Onlar için ayrı bir sınıf oluşturuyoruz. Kısacası yılın her ayı Kur`an kursu açıktır. Rahatlıkla gelebilirler. Fıkıh, siyer ve Arapça derslerimiz var. Tefsir derslerimiz var.” dedi.

“Çocuklar, Kur`an kurslarında çok güzel dostluklar ve ortamlar ediniyor”

Kur`an-ı Kerim öğrenen öğrencilere teşvik için hediyelerin dağıtıldığını ve etkinliklerin düzenlendiğini belirten kurs hocaları, eğitim için gelenlerde yaş sınırının olmadığını, 4 yaşındaki çocuklardan 60 yaşındaki teyzelere kadar ders alanların olduğuna dikkat çekti.

Çocukların Kur`an kurslarında çok güzel dostluklar ve ortamlar edindiklerine vurgu yapan kurs hocaları, “Çocuklar, hayırlı ortamlarda büyüyor ve sağlıklı bir şekilde sosyalleşiyorlar. Beraber güzel etkinlikler yapıyorlar. Sadece Kur`an dersi verilmiyor burada. Aynı zamanda çocukları sosyal hayata ısındırıyoruz. Pozitif bir enerji veriyoruz. Mutlu oluyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Namazı, örtünme adabını, anne ve babaya saygılı olmayı öğreniyorlar”

Derse gelen çocukların ibadet konusunda eksiklerini tamamladıklarını belirten kurs hocaları, onlara namazı, örtünme adabını, anne ve babaya saygılı olmayı, büyüklere, yaşlılara ve hastalara nasıl davranılması gerektiğini öğrettiklerinin altını çizdi.

Ders kitaplarını Diyanetin ücretsiz olarak karşıladığını söyleyen kurs hocaları, “Ailelerin evde de aynı şekilde çocuklar ile ilgilenmeleri gerekiyor. Çocuklarını evde de aynı derse çalıştırmaları gerekiyor. Çocuklarımız derslerine seve seve geliyorlar. Buradaki çalışmalarımız, çocukların hem ahlaklarında hem de ibadetlerinde çok faydalı.” diye konuştu.

Çalışmalarının ve emeklerinin meyvelerini aldıklarını ve almaya devam edeceklerini sözlerine ekleyen kurs hocaları, “Olumlu sonuçlar alıyoruz. Çocuklarını buraya göndermeyi düşünen aileler tereddüt etmemelidir. Çocuklarını boş yerlere, boş sokaklara bırakmaktansa, camiye göndermeleri daha iyidir.” şeklinde konuştu.

Kur`an kursunda ders alan elifba öğrencisi çocuklar, duygularını paylaşarak, buraya gelmeyi heyecanla beklediklerini, burada olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ve çok şey öğrendiklerini söyledi.

Hocalarının çok güzel ders verdiğini söyleyen Esra Fidan, Kur`an dersi almayı çok sevdiklerini ve Kur`an`ı en güzel şekilde okumak istediklerini belirtti.

“Allah`ın kelamını öğrenmek için geliyoruz”

Kur`an kursunda hocalarının kendilerine nasıl ibadet edileceğini öğrettiğini söyleyen Kübra Çimen, çok istekli bir şekilde geldiklerini, burayı ve buradaki arkadaşlarını çok sevdiğini söyledi.

Kurs hocalarıyla birlikte ilahi söylediklerini ve çok huzurlu olduklarını söyleyen Fatmanur Ela, kursa anne ve babasının da gelmesini istediğini ifade etti.

Kur`an kursunda elifba dersi gördüğünü dile getiren Ayşe Seher ise, “Allah`ın kelamını öğrenmek için geliyoruz. Hocalarımı seviyorum. Dini açıdan bize yardım ediyorlar. Namazı öğretiyorlar. Hem büyüklerimize hem de küçüklerimize buraya gelmelerini tavsiye ediyorum.” dedi.  (Ayten Oğuz – İLKHA)
















































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir