• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
Diyarbakır`da Muhtar Bilgi Sistemi tanıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan ‘Muhtar Bilgi Sistemi`nin tanıtımını yapmak amacıyla Diyarbakır`daki mahalle muhtarlarına yönelik seminer düzenlendi.

Cahit Sıtkı Tarancı Kültür ve Sanat Merkezinde yapılan seminere İl Mahalli İdareler Müdürü Hasan Yıldırım, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Serdar Akşit ve mahalle muhtarları katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan İl Mahalli İdareler Müdürü Yıldırım, ‘Muhtar Bilgi Sistemi`nin genel tanıtımını yaptı.

Kamu hizmetlerinin etkin, verimli ve güvenli bir şekilde sunulması amacıyla sistemin oluşturulduğunu belirten Yıldırım, “Sorunların en kısa sürede yetkili makamlara iletilmesi, muhtarların etkinlik ve işlevlerinin artırılarak taleplerinin sonuçlandırılması amacıyla muhtar taleplerini takip etmek ve etkin bir şekilde sonuçlandırmak üzere İçişleri Bakanlığımız tarafından ‘Muhtar Bilgi Sistemi` oluşturulmuştur. Ayrıca www.muhtar.gov.tr internet adresine giriş yapılabilmesi için her muhtara bir mail adresi tanımlanmıştır. Muhtar, bu internet sitesi üzerinden şikâyet, istek, ihbar, görüş ve önerilerini ilgili makama iletebilecektir.” dedi.

Seminer, konuşmaların ardından sorulan soruların cevaplandırılmasıyla son buldu. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir