• DOLAR 32.345
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2303.51
  • ...
Kerkük`te 51 DAEŞ şüphelisi gözaltına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KERKÜK - Kerkük Acil Müdahale Polis Müdürü Albay Hattap Ömer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehir merkezinin güvenliğini sağlamak için başlattıkları operasyonların devam ettiğini söyledi.

Kerkük'ün farklı bölgelerinde, Kerkük Acil Müdahale ile İlçe ve Nahiyeler Polis ekiplerinin bu sabah birlikte düzenlediği operasyonlarda 51 DAEŞ şüphelisinin gözaltına alındığını belirten Ömer, "Bunların Kerkük'teki bombalı saldırılara yardım ettiklerinden şüpheleniyoruz. Operasyonlarda ayrıca, bombalı saldırılarda kullanılması planlanan patlayıcı maddeler ile ruhsatsız araçlar ele geçirdik" dedi.

Kerkük İlçe ve Nahiyeler Polis Müdürü Albay Serhat Kadir de yaptığı açıklamada, gözaltına alınanların üzerinde sahte kimlik bulduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Gözaltına aldığımız şüphelilerin nereli olduklarını hala belirleyemedik. Iraklılar ancak üzerlerindeki kimlikler sahte. Ayrıca kaldıkları evlerde ruhsatsız iki araç bulduk. Araçların terör eylemlerinde kullanılmış olma ihtimali yüksek. Şüpheliler, daha önce karıştıkları terör eylemlerinden dolayı sahte kimlik bulunduruyor olabilir."

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir