• DOLAR 32.386
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2326.566
  • ...
Fizyoterapistler kamuya alınmayı bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ciddi bir ihtiyaç olmasına rağmen Türkiye`de istihdam edilmeyi bekleyen yaklaşık 6 bin fizyoterapistin bulunduğunu söyleyen Türkiye Fizyoterapistler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Zekeriya Kalkan, Sağlık Bakanlığının atama bekleyen binlerce fizyoterapisti mağdur etmemesi açısından önümüzdeki atama döneminde kamuya en az 2 bin fizyoterapist alımını talep etti.

Türkiye Fizyoterapistler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Zekeriya Kalkan, İlke Haber Ajansı Batman İrtibat Bürosunu ziyaret ederek fizyoterapistlerin yaşadığı sorunları anlattı.

Fizyoterapist yetiştiren üniversitelerin sayısının artırılmasına karşın istihdamın çok azaltıldığını ileri süren Kalkan, isyan edecek duruma geldiklerini söyleyerek, taleplerinin yerine gelmesi için Sağlık Bakanlığına seslendi.

Türkiye`de KPSS`ye giren yaklaşık 6 bin fizyoterapistin bulunduğunu ve çok ciddi bir ihtiyaç olmasına rağmen fizyoterapistlerin istihdam edilmediğini öne süren Kalkan, tek isteklerinin üniversite kontenjanlarının düşürülüp fizyoterapistlerin kamuya istihdamlarının artırılması olduğunu ifade etti.

“Fizyoterapistler isyan noktasına gelmiş durumda”

Sorunlarını defalarca dile getirmelerine rağmen Sağlık Bakanlığının buna duyarsız kalmasının fizyoterapistleri isyan etme derecesine getirdiğini söyleyen Kalkan, “Fizyoterapistler olarak her alanda hizmet vermeye hazır olduğumuzu ifade ettik. Ancak Sağlık Bakanlığının fizyoterapistlerin yetkilerini görmezden gelmesi, vatandaşın fizik tedavi konusunda hizmet görmesi noktasında fizyoterapistlerin yetersiz olması tekrardan bizi isyan derecesine getirmiştir. Fizyoterapist yetiştiren üniversite sayısının son 5 yılda yüzde 500 artırılması, kontenjanların yüzde 250`ye varan artışlarla sağlanması buna karşılık istihdam alanının minimalize edilmesi biz fizyoterapistleri isyan noktasına getirmiştir.” dedi.

“Fizyoterapistlerin tüm alanlarda hizmet vermesini istiyoruz”

Fizyoterapistlerin azlığı sebebiyle vatandaşların mağdur edildiğini belirten Kalkan, “Yoğun bakım ünitelerinde, aile sağlığı merkezlerinde, kamu hastanelerinde fizyoterapist istihdamın yetersiz olması öncelikle vatandaşlarımızın fizik tedaviye olan hizmetlerinin aksamasına neden olmaktadır. Kamu hastanelerinde fizyoterapist yetersizliği, fizik tedavi hizmeti görmek isteyen vatandaşların en az 6 ay sonrasına randevu almasına sebep olmaktadır. 500 bin nüfuslu Batman gibi bir şehri göz önüne alırsak 7-8 fizyoterapistin tüm hastalara nasıl hizmet vereceği akıllarda şüphe uyandırmaktadır. Bizim tek derdimiz, fizyoterapistlerin tüm alanlarda hizmet vermesi, kamuya alınan fizyoterapist istihdam sayısının sembolik 2 ya da 140 olarak değil de en az 2-3 bin şeklinde olmasını dilemekteyiz.” şeklinde konuştu.

“Kamuya alınan fizyoterapist sayısı artırılsın”

Seslerini duyurma adına eyleme gidebileceklerini sözlerine ekleyen Kalkan, şöyle dedi: “Bizler her platformda sesimizi dile getirmeye çalışacağız. Sesimizin duyurulması noktasında gerekirse eylem bile yapacağız. Bizlere yetkilerimiz ve haklarımız verilsin. Kamuya alınan fizyoterapist sayısı artırılsın. Sağlık Bakanlığının sadece doktor ve hemşire ihtiyacı var diye diğer sağlık branşlarındaki alımları görmezden gelmesi, bizlere üvey evlat muamelesi yaptıklarını düşündürmektedir.”

Türkiye`de KPSS`ye giren yaklaşık 6 bin fizyoterapistin bulunduğunu ve çok ciddi bir ihtiyaç olmasına rağmen fizyoterapistlerin istihdam edilmediğini söyeleyen Kalkan, Sağlık Bakanlığının atama bekleyen binlerce fizyoterapisti mağdur etmemesi için önümüzdeki atama döneminde kamuya en az 2 bin fizyoterapist alımını talep etti.  (M.Fatih Akgül-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir