• DOLAR 32.333
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2241.646
  • ...
Demirtaş`ın Milyonluk Rezidansı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP hiç tereddüt etmeden Kürt çocuklarını ölüme sürüklerken, PKK da yeniden saldırılara başladı. HDP'nin merkezi sayılan Diyarbakır'da hiç durmayan olaylarda Kürt gençler ölüme gönderilirken, her gün asker cenazeleri de gelmeye başladı. Bu vahşeti bir kez daha körükleyen HDP ve PKK utanmadan "Biz barış istiyoruz" açıklaması yaparken, bölge insanının Amed ismiyle hitap ettiği Diyarbakır'da barışı, kardeşliği, özgürlüğü, sosyalizmi yerle bir eden gerçeğe ulaşıldı.

DİYARBAKIR'IN NİŞANTAŞI'SI

Son günlerdeki sıcak gelişmelerin ardından Diyarbakır'ın Bağlar ve Sur gibi yoksul ilçeleri savaş alanına dönerken, daha çok HDP'li milletvekilleri ve yöneticilerin yaşadığı Diclekent ile Dicle Vadi Evleri'nin bulunduğu Kayapınar İlçesi'nde ise terörden eser olmaması ise dikkat çekiyor. Şehirdeki iki ayrı manzara, HDP tarafından kendi seçmenine reva görülen zulmün de belgesi niteliğinde bulunuyor. Gerginlik yüzünden halkın canından bezdiği Diyarbakır'da HDP'nin kaymak tabakası çatışma ve molotof sesinden uzak, keyif içinde bir hayat sürerken, başta HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş olmak üzere, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak, Osman Baydemir ve daha birçok HDP'linin yaşadığı bölgede, ünlü markaları barındıran lüks alışveriş merkezleri ve kafeler yer alıyor. Bölgedeki villalar ve lüks rezidansların fiyatları 1,5 milyon liradan başlayarak 4 milyon liraya kadar yükselirken, 'Beyaz Kürt'ler bu lüks semtlerde terörün bütün karanlık yüzünden uzak bir şekilde hayatlarına devam ediyor.

KCK: ORADA EYLEM YAPMAYIN

Terör örgütünün şehir yapılanması KCK da eylemlerini özellikle bu bölgeye taşımamaya, protesto gösterilerini buraya sıçratmamaya özen gösteriyor. Öyle ki Diyarbakır'da sokakların en fazla alevlendiği, örgüt yöneticilerince kepenklerin zorla kapattırıldığı günlerde bile Diclekent'teki lüks kafe ve restoranlar "Beyaz Kürtler"e hizmet etmeye devam ediyor. Her gece kentin yoksul bölgeleri savaş alanına dönerken, Diclekent sakinleri keyifle içkilerini yudumlayıp çatışmaları televizyondan izliyor.

JAKUZİLİ VATAN

Diyarbakır Büyükşehir Belediye tarafından son yıllarda imara açılan Diclekent bölgesi, büyük bir imar rantını da beraberinde getirdi. Hem HDP'lilerin hem de HDP'li belediyelerin imara açtığı her bölgeden yüzde 10 komisyon alan terör örgütünün kasası parayla doldu. Ultra lüks rezidansların yapıldığı bölgeye, çocuklar için lunapark, koşu yolları, spor alanları ve alışveriş merkezleri inşa edildi. HDP'li siyasetçilerin yakınları Diclekent'te birçok kafe ve restorandın sahibi oldu. Başta Diyarbakır'da yaşayan HDP'li siyasetçiler olmak üzere Diyarbakır'ın Beyaz Kürtler'i de bu bölgeden ev alıp taşınmaya başladı. Yapılan jakuzili rezidanslara Welat (vatan) Azad (Özgür) gibi Kürtçe isimler verildi.

Kaynak: Takvim

Bu haberler de ilginizi çekebilir