• DOLAR 32.518
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2491.73
  • ...
Şehidin Babasından HDP Milletvekiline Sert Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın, "PKK, Türkiye`yi ve Ortadoğu`yu güller bahçesine çevirmek için ortaya çıkmış barış ve halk hareketidir." şeklindeki gerçek dışı açıklaması tepki çekti.

PKK/HDP'nin yaptığı çağrı üzerine 6-8 Ekim başlatılan saldırılarda, Diyarbakır'da fakirlere kurban eti dağıtırken şehid edilen Hasan Gökgöz'ün (26) babası Mehmet Gökgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PKK mensuplarının oğlunu katlettiklerini anımsattı.

HDP/PKK'lıların yaptıkları saldırılar nedeniyle çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiğini ve yaralandığını vurgulayan Gökgöz, "Eğer gül buysa biz bunu kabul etmiyoruz. İlk önce gelsin benim oğlumun evini güllük gülistana çevirsin" dedi.

"Bunların gülü kurşundur"

Gökgöz, HDP'lilerin terörist saldırıları kınamadığını ifade ederek, şöyle konuştu: "Bunların gülü kurşundur. Eğer kurşun değilse o gençler niye toprağın altındalar. Bu gençlerin hesabını kim verecek. Ceylanpınar'da yatağında infaz ettin, 'trafik kazası var' diye polisi çağırdın infaz ettin. Ambulansı kaçırıyorsun oysa ambulans seni de beni de taşıyor. Vatani görevini yapan askere pusu kurup, bombaladın. Allah'tan korkmuyor musunuz? Öldürmekle kimseyi bitiremezsiniz. Bitecek olan varsa, o da sensin. Çünkü senin tutunacak dalın yok."

"Biz onlara inanmıyoruz"

Gökgöz, PKK mensupları ile şehirdeki uzantılarının saldırıları ve eylemleri nedeniyle esnafın iş yerini kapatmak durumunda kaldığını belirterek, şunları söyledi: "Dükkanları yakıp yıkıyorlar, milleti tehdit ediyorlar. Biz onlara inanmıyoruz. Şehrin halini görün hiçbir hizmet yok. Seçim zamanında sokakta çöpçü bile yoktu. Belediye çalışanları yürüyüşe gidiyor, mitinge katılıyorlardı. Bazılarına (Neredesiniz sokaklar berbat bir halde) dedim. 'Ne yapalım mecburen yürüyüşe, mitinglere gidiyoruz, gitmezsek bizi işten atarlar.' yanıtını verdiler. Biz PKK'dan tehdit, zorbalık ve kaostan başka bir şey görmedik bizi kandırmasınlar."

"Zulmü hoşgören bu anlayışı kınıyorum"

Turan Yavaş'ın kardeşi Kenan Yavaş ise PKK'nın kuruluşundan bu yana özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayan Kürt vatandaşlara baskı ve şiddet uygulayarak, her türlü zulmü yaptığını söyledi.

Yavaş, "6-8 Ekim olaylarında canlarına kıydığınız ve mallarını yağmaladığınız Kürtlere kurşun ve gözyaşı yerine birer gül takdim etseydiniz o zaman sizin bu iddianız belki yerini bulurdu. Bu halkın canına malına kast edenlerin barış getireceğine inanacak kadar zavallı, kör ve  zulmü hoşgören bu anlayışı kınıyorum. PKK kuruluşundan bu yana özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayan Kürt vatandaşlara baskı ve şiddet uygulayarak her türlü zulmü reva görmüştür" dedi.

HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde eski cezaevi kavşağında bir araya gelen kalabalığa yaptığı konuşmada PKK`nın halk hareketi olduğunu savunarak, "PKK, Türkiye`yi ve Ortadoğu`yu güller bahçesine çevirmek için ortaya çıkmış barış ve halk hareketidir. Eğer PKK Türkiye`yi güller bahçesine çevirmek istemeseydi, PKK`nın öyle bir gücü var ki, sizi tükürüğüyle boğar. Ateşle oyunuyorsunuz, bu anlaşılmaz tekçi, zihniyetçi iktidar hırsından vazgeçin Türkiye`de Sayın Abdullah Öcal`ın ve Kürt halk hareketinin sayesinde üç yıldır duran bir kardeş kanı var, kardeş kanının tekrardan dökülmesini isteyen AKP zihniyetine ve Erdoğan`nın tekçi zihniyetine Kürt halkı elbette karşı çıkacaktır" diye konuşmuştu

Kaynak: AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir