• DOLAR 32.599
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2409.354
  • ...
`Halkı mağdur etmeyin!`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son yaşanan olaylar sonrası gelişmelerin esnaf olarak kendilerini ama genelde de tüm bölge halkını mağdur ettiğini belirten Diyarbakır esnafı, Türkiye`de ve Kürdistan bölgesinde gelişen olayların ve yükselen şiddetin halkı canından bezdirdiğini, esnafın ise kan ağladığını söyledi.

Bölge siyasetinde aktif olanların siyaset biçimlerini gözden geçirmesi gerektiğini söyleyen Diyarbakır esnafı herkesin toplumun huzuru için daha dikkatli olması gerektiğinin altını çizdi.

Diyarbakır`da yıllardır esnaflık yaptığını belirten Ali Gençtürk, özellikle seçimden sonra ortamın gergin olduğunu ve bazı çevrelerin olayları farklı boyuta çekmeye çalıştığına dikkat çekerek, bu sebeplerden dolayı esnafın bayramda bile içinin rahat olmadığını sözlerine ekledi.

Bölge ve bölge dışında meydana gelen olaylar nedeniyle herkesin huzursuz ve telaşlı olduğunu belirten Gençtürk, şehir dışından kente gelen iş adamlarının bu sebeplerle bölgeye yatırım yapmaktan vaz geçtiğini, yapanların ise yatırımlarını geri çekmeye başladığını söyledi.

“Biz esnaf ve halk olarak bunu hak etmiyoruz”
Esnaf olarak, gerginleşen ortamdan dolayı iş yapamadıklarını ve bu gelişmelerden dolayı çok şikâyetçi olduğunu ifade eden Ayetullah Tekin, insanların gündüz bile dışarıya çıkmakta tereddüt ettiğini söyledi.
İş yerini erken kapatmak zorunda kaldığını söyleyen Tekin, “Zaten insanlar gündüz sıcaktan gezemiyor. Hiç olmazsa akşamda rahat rahat gezebilseydiler. Biz de, halk da mağdur olmazdık. Doğrusu, hem mal hem de can tedirginliği yaşıyoruz. Biz esnaf ve halk olarak bunu hak etmiyoruz.” dedi.

“Sorunlarınızı kendi aranızda çözün, halkı karıştırmayın!”
Özelde bölgede, genelde ise tüm Türkiye`de gelişen olaylardan dolayı iş yapamadıklarını belirten Hasan Kaçmaz,  “Sadece biz değil bütün esnaf geleceğe yönelik umutla bakamıyor. Tüm devlet yetkililerine sesleniyorum. Halkı mağdur etmeyin. Sorunlarınızı kendi aranızda çözün, halkı bu kirli oyunlarınıza alet etmeyin.” ifadelerini kullanarak bu gidişatın sonunun hayırlı olmayacağını söyledi. (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat – İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir