• DOLAR 32.525
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2420.878
  • ...
Kim bu Nursel Aydoğan?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Kaya / Doğruhaber

Uzun uzun anlatmaya gerek yok sanırım.

Aydoğan, HDP milletvekili, Bursalı Bulgar göçmeni bir Türk ailesinin kızı.

Nursel Aydoğan, son günlerde Mesud Barzani ile ilgili sözlerinden dolayı gündeme geldi.

Barzani`den söz eden Aydoğan, onun Türkiye`ye gelişi için spekülatif laflar etti ve Türkiye devletinin neden Güney Kürdistan`a müdahale etmediğini sordu. Hatta bu dediklerini birkaç kez tekrarladı.

HDP`ye yakın kaynaklar Aydoğan`ın bu konuda uyarıldığını iddia ettiler ve Demirtaş`ın “Ağzından çıkanı kulağın duysun” dediğini öne sürdüler; ama sonraki gelişmeler bunu pek de doğrulamadı.

Yine bir HDP milletvekili ve Lgbt`cilerin yılmaz destekçisi Sezai Temelli, haddini aşan laflar ederek Barzani`ye hakaret etti.

HDP İstanbul milletvekili Sezai Temelli, twitter hesabından iki yıl önce Başkan Mesud Barzani`nin Diyarbakır`a gelişi ile ilgili olarak, Küba lideri Fidel Castro`nun “Şayet düşmanın seni övüyorsa, mutlaka sende bir puştluk vardır” sözlerini paylaşmıştı. Tweette Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkan Barzani, Şıvan Perwer ile İbrahim Tatlıses`in bulunduğu bir fotoğraf karesi de yer aldı.

Sezai Temelli`nin askeri okuldan hangi sebepten dolayı atıldığı ile ilgili iddiaları bir tarafa bırakarak Nursel Aydoğan`a dönelim.

Kendini şöyle anlatıyor Aydoğan:

“Babam, Bulgaristan göçmeni, annem Bursa`nın yerlisi. Dokuz kardeşiz. 18 yaşına kadar Bursa`da ailemle yaşadım. Babam, hem tarımla uğraşır hem de ticaret yapardı. Tipik CHP`li bir aileden geliyorum diyebilirim. ‘Halk partiliyim` derdi babam. Ama Kürt sorunu nedir bilmezdik. Bizim oraya Kürt doktor gelince ‘Doğulu bir doktor gelmiş` derlerdi. Kürt kim, Alevi kim üniversitede öğrendim.”

Sonra ne olduysa Aydoğan, Alevi olan Veli Aydoğan ile evlendi ve kendini Kürtlerin içinde buldu. HADEP`te il başkanlığı da yapan kocasından boşandı; ama bir süre sonra kendisi aynı siyasi çizgideki partilerde göründü.

Hangi özelliğinden dolayı hem de iki dönem milletvekili yapıldığı meselesi kafa karıştırıyordu. Ama biraz takip edince mesele anlaşılıyordu. Mesela 2012`de şöyle diyordu Aydoğan: “Çözüm için biz kadınlar;

Kürt kadınları, bizi yaratan, bizi bugünlere getiren, bizi özgürleştiren ‘sayın Öcalan`ın` özgürlüğünü talep ediyoruz.”

Hızını alamıyor, İslam`ın kadına şiddeti teşvik ettiği şeklinde iftiralar atıyordu.

En sonda Barzani`yi hedef alması gerçek yüzünü ortaya çıkardı.

Nursel Aydoğan, Kürtlerin, geleneklerinden, inançlarından koparılması için ortaya sürülmüş bir projedir.

Kanaatim budur.

Bu haberler de ilginizi çekebilir