• DOLAR 32.508
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2429.921
  • ...
HAK PAR`dan HÜDA PAR`a ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK PAR) Adana İl Başkanı Süleyman Kart, partinin il yöneticisi Mustafa Alev ile partililerden oluşan bir heyet, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Adana İl Başkanlığını ziyaret etti. 

HÜDA PAR İl Başkanı Veysel Yavuz, Başkan Yardımcısı Mustafa Çiçek tarafından karşılanan HAK PAR İl Başkanı Kart ve partililer, Adana`da yaşanan son gelişmelerle ilgili bilgi edinmek ve tanışmak amacıyla ziyarette bulunduklarını ifade ettiler.

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette konuşan HÜDA PAR İl Başkanı Yavuz, HAK PAR`ın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirtti.

Farklı düşünen parti, sendika, STK ve görüş sahipleri ile tanışıp konuşabilmenin önemine değinen Yavuz, bu tür diyalogların tanışıp kaynaşmaya, böylelikle birbirini daha iyi anlamaya vesile olduğunu söyledi.

Adana`da 3 gün önce evinde iken çocuklarının gözleri önünde katledilen Ethem Türkben`le ilgili sorulara da cevap veren Yavuz, “Ethem kardeşimizin partimize herhangi bir üyeliği bulunmamakla birlikte dindar bir genç olduğunu biliyoruz. Kendisi bir buçuk yıl önce namaza başlamış, camiye giden, Kur`an dersi veren, çevresi tarafından sevilen bir genç. Buna bile tahammül edemeyen yapı, Ethem kardeşimizi önce tehdit etmiş, ardından da camiden çıktıktan sonra evinde çocukları ile sofrada iken kalleşçe katletmiştir.”diyerek olayı aktardı. Bu cinayetin insanlığa sığmayan bir vahşilik olduğunu ifade etti.

Kürt halkı ve millet iradesine tahakküm kurma anlayışlarına kimden gelirse gelsin karşı duracaklarını vurgulayan Yavuz, her türlü hakların sahiplerine iade edilmesinden yana bir tutum içinde olduklarını belirtti.

Yavuz, “PKK Kürt hakkı derken Kürtleri katlediyor. IŞİD de İslam adına Müslümanları öldürmekte beis görmüyor. Bu tür düşünce ve eylem sahibi yapılar, gün gelecek Müslüman halkımız tarafından mahkûm edilecek ve hiçbir karşılıkları kalmayacaktır.” İfadelerini kullandı.  (Ayhan Kaya –İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir