• DOLAR 32.562
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2442.427
  • ...
İslam Coğrafyası Büyük Oyunla Karşı Karşıya
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şükrü Gündüz / Doğruhaber

Kaos rantiyecileri İslam coğrafyasını karıştırmak için çalışırken, Ümmetin bölük pörçük hali onların planlarını uygulamasını kolaylaştırıyor. İnsanların ölümlerinden rant sağlayanlar Işid üzerinden İslam'a saldırırken üst aklın projelerini uygulayan taşeronları kan akıtmaya devam ediyor. Büyük tehlikeye dikkat çeken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, bu sinsi planın önüne geçebilmek için herkesi elini taşın altına sokmaya ve sorumluluk almaya çağırdı.

GÖNÜLLÜ TAŞERONLUK YAPANLAR VAR

“Böyle bir çatışmanın önünü alabilmek için hepimizin teyakkuzda olması gerekiyor” diyen AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Yasin Aktay, “Nefret söylemlerinden vaz geçilmesi gerekiyor. Bunu biz söylüyoruz ama birileri gönüllü olarak bunu istiyorsa ve bunda ısrar ediyorsa onların da deşifre edilip açığa çıkarılması lazım. Herkes buna can atıyor değil, ama ne yazık ki birileri bunun işbirliğini yapıyor. Dışardan bize karşı oynanmak istenen oyunun gönüllü taşeronluğunu da yapan var. Sahanın içindeki herkes taşeron, herkes hain değildir. Olayın sıcaklığından galeyana gelip şuursuzca işler ve açıklamalar yapmamak gerekiyor. Geriye kalan insanlara da çok iş düşüyor. Şiddet içerikli söylemlerden geri durmakta büyük fayda var” diye konuştu.

İSLAM COĞRAFYASI BÜYÜK OYUNLA KARŞI KARŞIYA

İslam kelimesi ve İslam'a taalluk eden değerlerin aşındırılmaya ve kirletilmeye çalışıldığına dikkat çeken Aktay, “Onların kutsallığı giderilerek çiğnenebilir, kırılabilir, aşağılanabilir ve vurulabilir nesneler haline getiriliyor. Bu durum İslam dünyasının bütün kutsallarının yok olduğu, bütün kutsallarına dokunulabilir bir zemin ve atmosfer yaratıyor. Bu da İslam coğrafyası ve Müslümanlar için ne yazık ki çok tehlikeli bir gidişattır.  Proje çok büyük ve bu proje ile Müslüman dünya çözülmeye çalışılıyor” şeklinde konuştu.

KAMPLAŞMA VE NEFRET SÖYLEMLERİ ÇOK TEHLİKELİDİR

Aynı coğrafyada yaşayan insanların birbirinden bu kadar kopuk yetişmiş olmasının çok vahim bir durum olduğunu ifade eden Aktay, “İnsanların kamplaşıp birbirlerinden nefret etmesi büyük bir vahamettir. Bunu giderebilecek bir takım tedbirlerin alınması gerekiyor. Bu ülkede kimse tek başına yaşamıyor. Kimse diğerini görmeyerek herkes adına yetki kullanamaz, herkes adına konuşamaz. Toplumumuz çok çeşitliliğe dayalı bir topluluktur. Çeşitliliği gözetip bu çeşitliliğe saygı duymak gerekiyor” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir