• DOLAR 32.507
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2430.688
  • ...
Sinsi Plan İçin Düğmeye Basıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şükrü Gündüz / Doğruhaber

Bu hafta Türkiye`de yaşanan gelişmeler, gazetemizin manşetten vererek dikkat çektiği “Coğrafyamızda sinsi plan” haberini doğruladı. Dikkat çektiğimiz bu sinsi plan için düğmeye basıldı. Suruç`taki bombalı eylemden sonra yaşanan gelişmeler, büyük kaos planlarının küresel güçler tarafından bölgedeki taşeronları eli ile adım adım uygulandığını ortaya koydu. Türkiye ve İslam coğrafyasında yaşanan gelişmeler bu taşeronların bir üst aklın projesi ile hareket ettiğini gösteriyor. 

KÜRESEL GÜÇLER KAN DÖKEREK YENİ SINIRLAR ÇİZİYOR

ABD`nin Suriye ve İslam dünyasına yönelik politikaları, İslam coğrafyasını dizayn edip yeni sınırlar çizmek isteyen emperyalistlerin gerçek yüzünü ortaya koyuyor.

Işid üzerinden oluşturulan algı ile Kürtler İslam düşmanı yapılmak isteniyor. Amerika ve küresel güçler projeleri ve kaos planları için Müslümanları birbirine kırdırıyor. İslam coğrafyası, emperyalistlerin kurduğu tuzaklar ve çıkardıkları savaşlar ile kan ağlarken bu savaş ve kaos adım adım Türkiye`ye taşınmak isteniyor.

İSLAM COĞRAFYASI VE MÜSLÜMANLAR İÇİN TEHLİKE ÇOK BÜYÜK

Yaşanan gelişmeleri gazetemize değerlendiren HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay yaşanan büyük tehlikeye dikkat çekti. Aktay, “Ne yazık ki birileri bunun işbirliğini yapıyor. Dışardan bize karşı oynanmak istenen oyunun gönüllü taşeronluğunu da yapan var. Geriye kalan insanlara da çok iş düşüyor. Şiddet içerikli söylemlerden geri durmakta büyük fayda var. İslam kelimesi ve İslam`a taalluk eden değerler aşındırılmaya ve kirletilmeye çalışılıyor. Bu da İslam coğrafyası ve Müslümanlar için ne yazık ki çok tehlikeli bir gidişattır.  Proje çok büyük ve bu proje ile Müslüman dünya çözülmeye çalışılıyor İnsanların kamplaşıp birbirlerinden nefret etmesi büyük bir vahamettir” dedi.

YILMAZ: ADIM ADIM KAOS GELİYOR!

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ise,  Pkk`nın, elindeki kaos stratejisi ile bölgeyi karıştırdığına dikkat çekerek, “Pkk, Kobani`de Işid bana saldırıyor diyerek uluslararası destek alarak silahını meşrulaştırdı. Aynı şeyi şimdi Türkiye`de de yapmak istiyor. Kaos planı devrede. Bunun için bombalar patlatılıyor, yollar kesiliyor, insanların can ve mal güvenliği yok ve insanların seyahat güvenliği yok ediliyor. Herkes elini taşın altına koymalıdır. Sınır ötesine geçişlerde hem Pkk hem de Işid`e karşı sınır kontrol altına alınmalıdır. Işid`in sınır geçişleri gündem yapılıyor ama PKK`nin sınır geçişleri konuşulmuyor. İslam`a karşı küresel bir savaş yürütülüyor. Buna karşı İslami yapı ve camialar birlikte hareket etmelidir.  Işid üzerinden bölgede HÜDA PAR hedef gösterilirken, Türkiye genelinde AK Parti ve Erdoğan hedef gösteriliyor. Oyun çok büyük. Kaosa hizmet eden kim olursa bu ülkeye ve bu coğrafyaya kan ve gözyaşının akmasına sebep olacak. Dökülecek kandan bu kaos planına destek olan herkes mesuldür” şeklinde konuştu.

PKK, SİLAHINI MEŞRULAŞTIRMAK İSTİYOR!

Pkk`nın elindeki kaos stratejisi ile bölgeyi karıştırdığına dikkat çeken HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, “Seçim öncesinde de bunu açıkladık. Pkk`nin bir stratejisi, plan ve projesi var. Şimdi oluşturdukları örgütsel stratejiye göre hareket ediyorlar. Çözüm süreci ile PKK palazlandı ve silahlandı. Şehirlerde silah depoları ve cephanelikler oluşturdu. Pkk Kobani`de Işid bana saldırıyor diyerek, uluslararası destek alarak silahını meşrulaştırdı. Aynı şeyi şimdi Türkiye`de yapmak istiyor. Silah bırakmasını isteyen kendi kitlesine de bana saldırı oluyor diyerek silahı bırakamayacağının mesajını veriyor. HDP üzerinden çözüm sürecini devam ettiriyormuş gibi görünerek, HDP`nin PKK`ye açmış olduğu alanda da rahat bir şekilde örgütsel eylemlerini yapıyor” dedi.

ADIM ADIM KAOS PLANI İŞLİYOR

Hazırlanan kaos planı çerçevesinde bugün yolların kesildiğini, insanların seyahat güvenliğinin yok edildiğini belirten Yılmaz, “Kaos planı devrede. Bunun için bombalar patlatılıyor, yollar kesiliyor, insanların can ve mal güvenliği yok ve insanların seyahat güvenliği yok ediliyor. Bunlar kontrollü kaos planının bir parçasıdır. Kaos planının önüne geçmek için sağduyulu hareket ederek bunu yapmak isteyenlerin deşifre edilmesi gerekiyor. Bu ülkede kargaşa olmasını istemeyenlerin de PKK`ye vermiş oldukları desteği gözden geçirmeleri gerekiyor. Bu ülkede kaos istemeyen insanların da bir araya gelip ortak bir akıl ile hareket etmesi gerekiyor” diye konuştu.

IŞİD ÜZERİNDEN İSLAM`A SALDIRI YAPILIYOR

Işid üzerinden İslam`a saldırı yapılıyor ve bu saldırıların İslam düşmanlığı üzerinden devam ettiğini vurgulayan Yılmaz, “İslami kesimlerin bir araya gelip güç birliği yapması gerekiyor. Ortak hareket ederek Işid üzerinden İslam`a yapılan saldırı algısını yıkmaları lazım. Bu yapılırken Işid ve PKK`nın yaptığı eylemlerin lanetlenmesi ve kınanması gerekiyor. Herkes elini taşın altına koymalıdır. İslami yapılar sorumluluk alarak gençler üzerinde daha fazla aktif olmalı. Gençlerin İslami bir bilinçle hareket etmesi için katkı sunmaları gerekiyor” dedi.

KÜRESEL SALDIRILARA KARŞI MÜSLÜMANLAR BİRLİK OLMALI

İslam`a karşı küresel bir savaş yürütüldüğünü söyleyen Yılmaz, buna karşı İslami yapı ve camiaların birlikte hareket etmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu: “Ortada bir ümmet yok. Su arar gibi Müslümanların birlik, beraberlik ve vahdeti araması gerekiyor. İslam`a düşmanlık yapanlar çok bilinçli ve sistemli çalışıyor. Bu sadece burada görünen üç beş solcu ve ateistle sınırlı değildir. Küresel bir saldırı çalışması var. Ve bu yaşananlar da onun yansımasıdır. Ümmet olabilmek için bir olmak gerekiyor. İslam coğrafyası var. Ama birbirleri ile kavgalı ve bölük pörçüktür. Ulus devlet anlayışı şeklinde örgütlenmiş devletçiklere biz ümmet diyemeyiz. Ümmet olsaydı kendi iç sorunlarını çözerdi ve dışardan müdahale olmasını engellerdi. İslami yapılar ve gruplar bir araya gelip konuşmalı, ortak kararlar alıp bunu uygulamalı ve güç birliği etmeli. İslam coğrafyasının bu halde olması bizim kanayan yaramızdır. Müslümanlar Allah`ın kitabına teslim olmalı. Tekfircilikten, aşırılıktan uzak durmalı ve vasat İslami çizgide buluşmalı. Birlik ve beraberliğin olmamasının acısı hissedilirse o zaman bu yönde bir adım atılır.”

KAOSA DESTEK OLAN, DÖKÜLECEK HER DAMLA KANDAN SORUMLUDUR

Adım adım ortaya konan kaos planına kim hizmet ederse dökülen kandan ve gözyaşından sorumlu olur, diyen Yılmaz, “Laiklik üzerinden Amerika`nın ve batının desteğini aldıkları için sol kesimleri yanlarına alarak kaos oluşturmak istiyorlar. Onun için ortak bir düşman lazım. Solu kendi yanlarına alabilmek için solun kendine rakip aldığı İslami düşünceyi hedef alıyorlar. Onun için İslami bir gelenekten gelen cumhurbaşkanını ve başbakanı hedef almaları gerekiyor. Sol kesimlerden birisinin ayağı taşa takılsa AK Parti ve cumhurbaşkanı Erdoğan`a saldırıyorlar. Manisa`da tarım işçileri ölünce ‘Katil Erdoğan` diyorlar. Işid saldırınca ‘Katil Erdoğan` diyorlar. Bunlar bilinçli ve programlı yapılıyor. Bu bilinçli bir hedef seçmedir. Işid üzerinden bölgede HÜDA PAR hedef gösterilirken, Türkiye genelinde Ak Parti ve Erdoğan hedef gösteriliyor. Ortak hedefe varmak için AK Parti ve Erdoğan karşıtları ile bir cephe oluşturulmuş. Oyun çok büyük. Kaosa hizmet eden kim olursa bu ülkeye ve bu coğrafyaya kan ve gözyaşının akmasına sebep olacak. Dökülecek kandan bu kaos palanına destek olan herkes mesuldür” şeklinde konuştu.

SINIRLAR SADECE IŞİD`E DEĞİL PKK`YE DE KAPATILMALI

 “Sınır ötesine geçişlerde hem Pkk hem de Işid`e karşı sınır kontrol altına alınmalıdır” diyen Yılmaz, “Işid`in sınır geçişleri gündem yapılıyor ama PKK`nin sınır geçişleri konuşulmuyor. Her gün bölgeye onlarca cenaze geliyor. Sınır hepsine kapatılmalı. Işid`e katılanların o kadar cenazesi gelmiyor. Demek ki burada Işid`e katılan ile Pkk`ye katılanlara bakış açısından çok büyük bir fark var. Sınırdan gençleri ölüme gönderenlerin engellenmesi lazım. Türkiye kendi şehirlerini ve sokaklarını korumak istiyorsa Kobani`ye gidip silahlı eğitim alanlara engel olmalı ve gidenlerin de dönmesine engel olmalı. Dönenleri serbest bırakmamalıdır. Sokak eylemlerine katılanların çoğunluğu Kobani ve benzeri yerlerde silahlı eğitim alıp dönenlerdir. Yasin Börü`nün katillerinden bir kısmı Kobeni`de savaşıp dönen kişilerdi. Kobani`ye geçen sol gruplar da burada silahlı eğitim görüyor. Şehir savaşı taktikleri öğreniyorlar.  Sol örgütlerin kullandığı ve sivil toplum kuruluşu adı altında işlettikleri gençlik merkezlerine sıkı bir denetim getirilmelidir. Gençlerin burada molotof, sokak eylemleri ile ilgili eğitim aldıkları bilinen bir gerçektir” diye konuştu.

GÖNÜLLÜ TAŞERONLUK YAPANLAR VAR

“Böyle bir çatışmanın önünü alabilmek için hepimizin teyakkuzda olması gerekiyor” diyen AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Yasin Aktay, “Nefret söylemlerinden vaz geçilmesi gerekiyor. Bunu biz söylüyoruz ama birileri gönüllü olarak bunu istiyorsa ve bunda ısrar ediyorsa onların da deşifre edilip açığa çıkarılması lazım. Herkes buna can atıyor değil, ama ne yazık ki birileri bunun işbirliğini yapıyor. Dışardan bize karşı oynanmak istenen oyunun gönüllü taşeronluğunu da yapan var. Sahanın içindeki herkes taşeron, herkes hain değildir. Olayın sıcaklığından galeyana gelip şuursuzca işler ve açıklamalar yapmamak gerekiyor. Geriye kalan insanlara da çok iş düşüyor. Şiddet içerikli söylemlerden geri durmakta büyük fayda var” diye konuştu.

İSLAM COĞRAFYASI BÜYÜK OYUNLA KARŞI KARŞIYA

İslam kelimesi ve İslam`a taalluk eden değerlerin aşındırılmaya ve kirletilmeye çalışıldığına dikkat çeken Aktay, “Onların kutsallığı giderilerek çiğnenebilir, kırılabilir, aşağılanabilir ve vurulabilir nesneler haline getiriliyor. Bu durum İslam dünyasının bütün kutsallarının yok olduğu, bütün kutsallarına dokunulabilir bir zemin ve atmosfer yaratıyor. Bu da İslam coğrafyası ve Müslümanlar için ne yazık ki çok tehlikeli bir gidişattır.  Proje çok büyük ve bu proje ile Müslüman dünya çözülmeye çalışılıyor” şeklinde konuştu.

KAMPLAŞMA VE NEFRET SÖYLEMLERİ ÇOK TEHLİKELİDİR

Aynı coğrafyada yaşayan insanların birbirinden bu kadar kopuk yetişmiş olmasının çok vahim bir durum olduğunu ifade eden Aktay, “İnsanların kamplaşıp birbirlerinden nefret etmesi büyük bir vahamettir. Bunu giderebilecek bir takım tedbirlerin alınması gerekiyor. Bu ülkede kimse tek başına yaşamıyor. Kimse diğerini görmeyerek herkes adına yetki kullanamaz, herkes adına konuşamaz. Toplumumuz çok çeşitliliğe dayalı bir topluluktur. Çeşitliliği gözetip bu çeşitliliğe saygı duymak gerekiyor” dedi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz`dan önemli tespitler:

Pkk Kobani`de Işid bana saldırıyor diyerek uluslararası destek alarak silahını meşrulaştırdı. Aynı şeyi şimdi Türkiye`de yapmak istiyor.

Kaos planının önüne geçmek için sağduyulu hareket ederek bunu yapmak isteyenlerin deşifre edilmesi gerekiyor.

Bu ülkede kargaşa olmasını istemeyenlerin de Pkk`ye vermiş oldukları desteği gözden geçirmeleri gerekiyor.

Bu ülkede kaos istemeyen insanların da bir araya gelip ortak bir akıl ile hareket etmesi gerekiyor.

Sınır ötesine geçişlerde hem Pkk hem de Işid`e karşı sınır kontrol altına alınmalıdır

Sokak eylemlerine katılanların çoğunluğu, Kobani ve benzeri yerlere gidip silahlı eğitim alıp dönenlerdir.

İslami yapılar ve gruplar bir araya gelip konuşmalı, ortak kararlar alıp bunu uygulamalı ve güç birliği etmeli.

Oyun çok büyük. Kaosa hizmet eden kim olursa olsun bu ülkeye ve bu coğrafyaya kan ve gözyaşının akmasına sebep olacak. Dökülecek kandan bu kaos palanına destek olan herkes mesuldür.

Bu haberler de ilginizi çekebilir