• DOLAR 32.494
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2434.271
  • ...
Avurpa`da bayram coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Belçika'nın Antwerpen kentinde bulunan El Gazali Eğitim Kültür Derneği Ramazan Bayramı münasebetiyle, çoğunluğunu Türkiyeli vatandaşlar ve Güney Kürdistan'dan Kürtlerin oluşturduğu çeşitli ülkelerden Müslümanların bir arada olduğu bir bayramlaşma merasimine ev sahipliği yaptı.

Kılınan bayram namazı sonrası Molla Zeki Açıkgöz Hoca verdiği Türkçe ve Kürtçe hutbede, vatandaşlara Ramazan ayında kazandıkları güzel hasletleri devamlı hale getirmeleri yönünde tavsiyelerinin yanı sıra, kırgınlıkların sona erdirilmesi ve akraba eş dost ziyaretlerine gidilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Kılınan namazın ardından cemaat sokağa kadar uzayan bir sıra halinde bayramlaştı. Bayramlaşmanın ardından Müslümanlar gruplar halinde evlerde verilen ikramlara iştirak ederek bayram coşkusunu yaşamaya devam etti.

Basel`de de Bayram sevinçle karşılandı

İsviçre`nin Basel Şehrinde de Said-i Nursi Camiine gelen Müslümanlar yapılan dualarla birlikte birbirlerinin bayramını kutladı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren camilere akın eden Müslümanlar Bayram namazını eda ettikten sonra bayramlaştı.

Said-i Nursi Camii Cemaatinin hazırladığı kahvaltılık ve bayramlık tatlı türlerinin ikram edildiği Bayramlaşma programında kısa bir konuşma yapan Cami İmamı Abdullah Doğan hoca, memleketlerinden uzakta Ramazan bayramını karşılayan Müslümanların uzaktaki akraba ve dostlarına ulaşarak onların bayramlarını tebrik etme tavsiyesinde bulunurken, Ramazan Bayramının İslam aleminin iki büyük bayramından biri olduğuna dikkat çekti. (Abdurrahman Ekinci / Hamza Korkut -  İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir