• DOLAR 32.587
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2512.563
  • ...
Babamın şehadeti inşallah Müslümanların uyanışına vesile olur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak`ın Cizre`de ilçesinde 6-8 Ekim Kobani bahaneli saldırılar sonrası gelen ve 27 Aralık 2014 Cumartesi günü gece saat 03.00 sıralarında başlayıp sabah saat 10.00 kadar devam eden saldırılar sırasında Şehit edilen Abdullah Deniz`in(65) ailesi duygu ve düşüncelerini İlke Haber Ajansına (İLKHA) anlattı.

Bir gece vakti aralarında dağdan inen PKK`li militanların da olduğu  yüzlerce kişi tarafından Nur mahallesindeki evlerinde saldırıya uğradıklarını ve evlerinde diri diri yakılmak istediklerini belirten Deniz ailesi, yaşadıkları o sıkıntılı günlerde defalarca haber vermelerine ve karakolun hemen yanı başlarında olmasına rağmen olay müdahale edilmeyerek kendilerinin PKK'liların insafına terk edilmişliğin travmasını yaşadıklarını belirterek, yaşadıklarının aleni bir zulüm olduğunun altını çizdi.

“Allah hakkımızı zalimlere bırakmasın”

Şehit edilen Abdullah Deniz`in eşi Behiye Deniz eşinin şehadetinden sonra yaşadıkları ilk bayramın kendileri için buruk geçtiğini belirterek,  saldırıların yaşandığı günü şöyle anlattı:

“Çatışma olduğu gün dışarı çıkıp çocuklarını çağıracaktı. Onları uyarmak için dışarı çıktı, birden baktık ki kızım bağırmaya başladı. ‘Gel anne babam yere düştü, kaldıralım.` Diye. Kalktım gittim, yerden kaldırmaya gücümüz yetmedi. Camiinin yanına gittim. Orada oğlum Aziz ile akrabamız vardı. Oğluma seslendim, babanı vurdular diye. İkisi gelip bize yardım ederek salona götürüp yatırdık. Hiçbir ses çıkmıyordu ondan. Halis tekbir getirmeye başladı. Kimse yardımımıza gelemiyordu. Çocuklarımı arayıp gelmemelerini söyledik. Zaten babanız şehit olmuş, bari siz gelmeyin, ortam sakinleşene kadar dedim. Saat dokuzda eşim vurulmuştu ve akşam ezanına iki saat kalana kadar kimse gelmedi. Sonra panzerler gelip eşimin naaşını alıp Malatya`ya gönderdiler. Kimseye bir şey yapmamıştık ömrü İslam davası uğruna geçti. Allah hakkımızı zalimlere bırakmasın ve hakkımızı zalimlerden alsın.”

Eşinin kendileri için sabır kaynağı olduğunu ve bu bayramda onun yokluğunun acısını hissettiklerini belirten Behiye Hanım, “Yanımızda olmadığı için çok hüzünleniyor ve onu düşünüyoruz. Ne yapalım demek ki Allah`ın takdiri böyle imiş.”dedi.

Babasının şehadetinin üzerinden 6 ay yirmi gün geçtiğini ve bu günlerinde onsuz geçen il Ramazan ayı ve bayramı olduğunu söyleyen Abdullah Deniz`in oğlu Nesim Deniz ise, babasının şehadetinden dolayı mutlu olduklarını ancak babalarının firakından dolayı kalben hüzünlü olduklarını söyledi.

Nesim Deniz, “Fakat onun şehadet makamına ömrünün son anlarında ulaşması bizi sevindirip bizdeki şehadet arzusunu pekiştirmiştir. Babamın kanı inşallah tüm Müslümanların uyanışına vesile olacaktır.”dedi.

Cizre ilçesinde 27 Aralık Cumartesi günü saat 03.00 sıralarında, aralarında dağdan inen militanların da olduğu  PKK'lılar, Nur Mahallesi'nde bulunan Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) üyelerinin evlerine silahlarla saldırı düzenlemiş, saldırıda Hür Dava Partisi üyesi Aziz Deniz`in 65 yaşındaki babası Abdullah Deniz hayatını kaybetmişti. (İLKHA)

 










 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir